Món Sant Benet acull un seminari de l'Observatori del Paisatge

Se celebrarà els propers 12 i 13 de desembre, i estarà orientat el paisatge, l'alimentació, la creativitat i la identitat

Redacció
09 de desembre del 2013
Paisatge, alimentació, creativitat i identitat són els ingredients que formen el menú del nou seminari que ha organitzat l'Observatori del Paisatge els propers 12 i 13 de desembre a Món Sant Benet, en una activitat en què col·laboren la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Alícia. 
 
L'objectiu del seminari és conèixer més de prop i posar en comú algunes de les experiències més interessants a casa nostra en el camp de l'alimentació creativa, una alimentació entesa també com a expressió de la identitat d'un lloc i del seu paisatge. L'esdeveniment pretén debatre a fons la relació existent entre paisatge, alimentació, creativitat i identitat com una via més per cercar una sortida sòlida i consistent d'una de les pitjors crisis sistèmiques que han patit la nostra societat i la nostra economia. 
 
El seminari començarà el dijous 12 de desembre amb la presentació a càrrec de Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera; Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, i Joan Nogué, director de l'Observatori del Paisatge. El primer plat del menú consistirà a repensar l'espai rural amb nous usos i nous paisatges a partir de les aportacions d'Isabel Salamaña (Universitat de Girona), Fernando García-Dory (projecte Campo Adentro) i Pam Warhust (projecte Incredible Edible). A la tarda, el segon plat relacionarà el paisatge amb l'alimentació i la creativitat amb les ponències de Ricard Planas (revista Bonart) i Jordi de San Eugenio (Universitat de Vic), així com un taller a càrrec de Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia. 
 
L'endemà divendres serà el torn d'unes postres formades pel binomi economia i identitat a través de la producció agrícola vinculada a un paisatge. Inclouran les aportacions de José Antonio Donaire (Universitat de Girona) i de l'arquitecta del paisatge Soazig Darnay. Tot plegat acabarà amb un tastet d'experiències que es desenvolupen arreu de Catalunya, com la Cooperativa de l'Olivera (Vallbona de les Monges), Quality Suber (Santa Coloma de Farners), Riet Vell (Amposta), Projecte Grípia (Pallars Sobirà) i la Xarxa de Custòdia del Territori. 
 
Les inscripcions encara estan obertes –informació a través del telèfon 972 27 35 64 o del correu electrònic observatori@catpaisatge.net– i tenen un preu de 30 euros (gratuït per a estudiants i aturats). El seminari també es podrà seguir a Twitter amb el hashtag #paisaliment.

 

Programa del seminari