Les causes del bisbe Casaldàliga aixequen expectació a Balsareny

S'ha estrenat la mini sèrie "Descalç sobre la terra vermella" que es veurà l'any vinent a TV3

Redacció
07 de desembre del 2013
Una de les taules del Fòrum de Balsareny. Foto: CCT

Més d'un centenar de persones han debatut durant tot el dissabte a Balsareny sobre les causes del Bisbe Pere Casaldàliga. El segon Fòrum de Balsareny ha tornat a aixecar molta expectació.
 
El Jesuïta, historiador, ex-degà de la facultat d'història eclesiàstica de la Universitat Gregoriana de Roma, Josep Anton Benítez, ha fet les delícies de tots els assistents oferint una visió oberta en relació a l'encíclica Pau a la Terra i ha destacat que el moment que es viu és idoni per a rellançar-la. Ha acceptat totes les qüestions polèmiques que des del públic s'han plantejat al voltant del paper de l'Església en la situació global que s'està vivint en aquest moment.
 
Homenatge a Arcadi Oliveres
El president de Justícia i Pau tampoc ha decebut als presents al Fòrum. Amb el seu habitual discurs de crítica als actuals poders establerts ha explicat la seva visió del món i ha assegurat que "fa molt temps que he assumit les causes del Bisbe Pere Casaldàliga". L'organització ha sorprès a Oliveras atorgant-li un premi de reconeixement.
 
Familiars de Pere Casaldàliga
Una de les grans novetats del Fòrum de Balsareny ha estat la possibilitat que han tingut els assistents de poder assistir a la pre estrena de la mini sèrie "Descalç sobre la terra vermella", una adaptació del llibre del mateix títol de Francesc Escribano. Aquesta mini sèrie es podrà seguir aviat per TV3. La productora ha tingut un detall amb els veïns de Balsareny, poble natal del bisbe, per oferir-los la possibilitat de poder veure-la en primícia, cosa que l'alcalde de la població, Jaume Rabeya, ha "agraït enormement".
 
A la presentació han assistit nombrosos membres de la família de Pere Casaldàliga. Laura Casaldàliga, una de les nebodes del bisbe assegura que "el film ha agradat molt a Pere Casaldàliga i creu que la part de ficció que conté la mini sèrie podria haver esdevingut de veritat, tal i com està explicada".