Els bagencs Palance llancen el seu primer disc

"Superherois" està composat per deu cançons originals de Xavier Serrano, excepte una que és un poema de Narcís Comadira musicat

Redacció
06 de desembre del 2013
Palance acaba de publicar el seu primer treball 'Superherois'

El grup bagenc Palance acaba d'editar el seu primer disc "Superherois" (Temps Récord) i ja es troba en el mercat en format físic i a les principals plataformes digitals. Palance barreja la contundència de les guitarres elèctriques amb la subtilitat de l'electrònica. Abans de consolidar-se com a banda, Palance es va gestar com a projecte de Xavier Serrano, exmembre del grup Els Convidats, amb els quals va publicar 6 discos entre el 1997 i el 2011.
 
La intenció inicial era fer 12 cançons i penjar-les al web http://www.palance.cat, una cada mes, al llarg de tot el 2011, per a lliure descàrrega. La bona resposta va portar a en Serrano a formar una banda el 2012 per portar aquestes cançons (i d'altres de noves) pels escenaris. No va ser fins passat l'estiu  d'aquell any que va reunir els músics: Nasi Llovet, bateria (Uf!, Boogie dreams, Efedefunk, Albert palomar, Plouen Catximbes, , Macedònia...); Jordi Segon, guitarra elèctrica i acústica (Males Llengües, Devnath, Raül Benítez, The Young Olders, Ricard Canals...); Èdgar Serrano, guitarra elèctrica, teclat i veus (Drakken); i Xavier Serrano, veu, baix i programacions (Els Convidats).
 
El 23 de novembre van presentar "Superherois" a la sala Stroika de Manresa, al costat de Gossos. Aquest disc el formen deu cançons originals de Xavier Serrano (excepte una que és un poema de Narcís Comadira que el grup ha musicat). La gravació ha tingut lloc aquest setembre i octubre als estudis Can Sons (Manel, Bremen, Espaldamaceta...), ha estat coproduït per Palance i per Aleix Sans i masteritzat per Yves Roussel.
 
D'altra banda, Palance han compost el tema “Tenim pressa”, inclòs en la banda sonora de la pel·lícula de la Via Catalana.
 
Xavier Serrano, l'alma mater de la formació, és un conegut locutor i actor de doblatge del nostre país. És la veu corporativa de La Sexta, del canal 3/24, de Ràdio Flaixbac i del programa "La segona hora" de RAC1. De ben segur que també l'heu sentit en innombrables documentals, en publicitat per ràdio i televisió, així com en sèries i audiovisuals de tot tipus. També ha compost música per a documentals i sèries de televisió.