Pere Casaldàliga, segons el P. Abat de Montserrat

El P. Abat Josep M. Soler retrata el bisbe en un llibre de Publicacions de l'Abadia de Montserrat adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys

Redacció
03 de desembre del 2013

Presentació del llibre sobre Pere Casaldàliga a càrrec de l'Abat de Montserrat. Vídeo: AbMontserrat

El P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, explica als nens i nenes a partir de sis anys qui és Pere Casaldàliga. Ho fa a través del llibre "Pere Casaldàliga" de la col·lecció "Sabies qui?", de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, dedicat a aquest claretià, de qui tothom parla i sap el seu nom.
 
El P. Abat de Montserrat explica, per mitjà d'un text senzill i entenedor, acompanyat de fotografies i de dibuixos de Sebastià Serra, com aquest personatge, a qui va conèixer de petit, va anar del seu Balsareny natal a Sabadell, on va fer de mestre al col·legi dels Claretians.
 
El P. Abat explica que va ser mestre seu a Sabadell, i que no oblidarà mai la seva manera de ser i de pregar. Relata que el P. Casaldàliga va dirigir un programa de ràdio, va fundar una revista i que va començar a atendre els immigrants que arribaven a la ciutat i no tenien feina ni diners.
 
Al llibre també explica com Pere Casaldàliga se'n va a viure al Mato Grosso, a l'Amazònia del Brasil, quan tenia 40 anys, a dedicar la vida als més pobres, al Tercer Món. I també com rep el nomenament de bisbe, que li fa el Papa Pau VI, que en principi no volia acceptar, però que al final ho fa a canvi de continuar essent com és.
 
El text del P. Abat Josep Maria Soler desprèn una estimació cap a aquest mestre que va marcar la seva vida i el seu futur com a monjo. Pere Casaldàliga no busca ser famós, diu el P. Abat, sinó viure segons l'estil de Jesús, com el P. Antoni M. Claret.
 
El llibre "Pere Casaldàliga", amb text del P. Abat Josep Maria Soler i dibuixos de Sebastià Serra, pertany a la col·lecció "Sabies qui?", de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, que també conté els títols dedicats a Francesc d'Assís, Roger de Taizé, Benet de Núrsia i Teresa de Calcuta.
 
La presentació del llibre tindrà lloc el dilluns 9 de desembre, a les 19h, a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona (Roger de Llúria, 5. Barcelona). L'acte el conduirà el president de la Unió de Religiosos de Catalunya, P. Màxim Muñoz, i comptarà amb la participació de l'autor del text, el P. Abat Josep M. Soler; i de l'il·lustrador, Sebastià Serra.