La Guia d'Enoturisme del Pla de Bages es presenta a Súria

Redacció
02 de desembre del 2013
Clara Antúnez mostra el llibre als assistents a l’acte de presentació a Súria. Foto: AjSú

El saló de sessions de la Casa de la Vila es va omplir dijous 28 de novembre en la presentació a Súria de la Guia d'Enoturisme del Pla de Bages, un acte que va posar de manifest la riquesa del patrimoni relacionat amb el món de la vinya i el vi a la comarca, i l'alt nivell de qualitat dels vins bagencs. La presentació va anar a càrrec de la seva coautora, la sommelier Clara Antúnez, que també va dirigir una cata de vins.
 
La Guia d'Enoturisme del Pla de Bages, editada recentment, ha estat realitzada per Lluís Tolosa i Clara Antúnez. El llibre ofereix informació sobre més d'una seixantena de vins de la comarca i 101 propostes de visita a cellers, vinyes, edificis històrics, establiments i altres indrets d'interès per descobrir la importància de la cultura vitivinícola al Bages.
 
L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda del regidor de Desenvolupament Local, Miquel Caelles. Entre els assistents a l'acte de presentació, també hi havia l'alcalde Josep Maria Canudas i la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez.
 
La coautora del llibre va remarcar que la comarca "té un potencial impressionant que s'ha de conèixer" per tal de poder difondre la qualitat dels seus vins i la importància del patrimoni vitivinícola. Clara Antúnez en va posar l'exemple de les construccions de pedra seca, "una joia única al món".
 
Pel que fa a les característiques de la producció vinícola bagenca, Clara Antúnez va explicar que, tot i la importància de varietats blanques com el picapoll, el Bages és territori de vins negres. "Pel clima, al Bages se l'anomena el Bordeus català", segons la coautora de la Guia.
 
Clara Antúnez va recordar que la zona de Súria i Cardona havia estat el territori bagenc amb més vinya plantada en un temps en què la comarca era la principal productora catalana. També va destacar l'interès patrimonial de les antigues tines existents a les cases del Poble Vell. A la Guia s'inclouen referències a dos establiments suriencs de restauració i allotjament: la casa rural Torreblanca (Ca l'Ermitanyo) i el restaurant Copi.
 
En la cata de vins va participar el restaurador surienc David Codina. Els assistents van tastar dos vins blancs de Súria i Artés, i un vi negre d'Artés. En el transcurs de la cata, el productor del vi blanc surienc, Joan Josep González, també va descriure als assistents el seu procés d'elaboració.
Arxivat a