L'Ateneu la Sèquia no acatarà la sentència de desallotjament

Els col·lectius del projecte exigeixen a l'Ajuntament a prendre "part activa en un conflicte que afecta la ciutadania"

Redacció
29 de novembre del 2013
Imatge del judici que es va celebrar el passat divendres. Foto: Laura Fíguls

Els col·lectius que formen part de l'Ateneu la Sèquia han emès un comunicat en que manifesten que desobeiran la sentència judicial que els obliga a abandonar la casa Amigant , que van alliberar fa prop de dos anys, perquè la consideren "injusta", i la "negació de diàleg" per part de la propietat legitima la "desobediència".
 
L'ateneu manifesta que "no marxarem d'un espai que portava 8 anys abandonat i que ha esdevingut el pol social amb més força de Manresa i, per tant, en tenim la legítima propietat d'ús". El seu proper pas serà la interposició d'un recurs a la sentència, evitant així, la immediatesa del desallotjament.
 
Quant a la valoració de la sentència, des dels col·lectius de l'Ateneu es considera que "l'actual sistema legal premia el drets de grans propietaris i especuladors que posseeixen desenes d'immobles abandonats per sobre dels drets bàsics de l'habitatge i l'ús d'espais públics". Per aquest motiu, "mai" no han confiat en "aquesta justícia" i no esperaven una sentència positiva als seus interessos.. L'Ateneu es reafirma en la necessitat de continuar fent servir les seves "eines" de sempre, "la mobilització i la pressió social".
 
Així mateix, l'Ateneu "exigeix" a l'Ajuntament de Manresa que es posicioni "davant d'una sentència judicial il·legítima" i que "prengui part activa en un conflicte que afecta a la ciutadania de Manresa". 
 
El comunicat recorda que l'Ateneu la Sèquia "ha esgotat totes les vies de negociació" amb las Hijas de San José, que "sempre han rebutjat el diàleg" i han prioritzant "l'especulació amb l'immoble abandonat".
 
El comunicat conclou que l'Ateneu desobeirà una llei "que considerem injusta i seguirem defensant el projecte de transformació social de l'Ateneu Popular la Sèquia".