La Fira de Sant Andreu confirma la Shopping Day

La fira arriba diumenge sense gaire novetats amb l'al·licient de les activitats que es facin des dels comerços

Pere Fontanals
27 de novembre del 2013
Joan Tomasa, Jaume Pont i Sílvia Gratacós presentant la Fira de Sant Andreu. Foto: Pere Fontanals

Aquest diumenge 1 de desembre torna la Fira de Sant Andreu a Manresa amb la novetat heretada de la Shopping Day amb els comerços oberts, i amb una sèrie d'actuacions de l'Esbart manresà dansaire, el Grup de dansa Cor de Catalunya i l'Esbart de dansaires manresans.
 
El la roda de premsa de presentació de la Fira de Sant Andreu, el president de la UBIC – Manresa + Comerç, Jaume Pont ha assumit que l'edició d'enguany no aporta gaires novetats respecte de les passades edicions, tot i que ha advertit que des de l'entitat s'està treballant en la dinamització del comerç en dos barris de la ciutat, i en la incorporació de la restauració en l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments.
 
"Els mitjans que tenim són els que són, i no pots desenvolupar segons quines novetats que tenim pensades", s'ha exclamat. "De totes maneres", ha seguit, "continuem apostant per la Shopping Night que acompanyarà la Fira" i la farà més atractiva, "i hem incorporat les actuacions dels tres esbarts" que donarà més al·licient a sortir en família a mirar i comprar.
 
Com en passades edicions al carrer Guimerà hi haurà les paredes d'artesans i oficis diversos, a més a més de la trobada de puntaires. La plaça Sant Domènec serà el lloc de les parades d'alimentació i la Muralla del Carme comptarà amb les parades de bijuteria i material divers. El Passeig tindrà les parades de la Fira i l'Avinguda de Francesc Macià, una trentena d'atraccions.
 
Pont ha advertit que a diferència de la Shopping Night, que tenia una vocació més publicitària, la Shopping Day de diumenge està pensada per a que les famílies "entrin a les botigues i comprin", de manera que alguna de les seves activitats es desenvoluparan a l'interior dels comerços.