La germana d'un condemnat a mort, en una conferència

Dins els actes de la Comunitat Sant'Egidio per la Jornada Mundial de Ciutats per la Vida - Ciutats contra la Pena de Mort

Redacció
27 de novembre del 2013
La Comunitat de Sant'Egidio organitza a Manresa la Jornada Mundial de Ciutats per la Vida - Ciutats contra la Pena de Mort amb una conferència aquest dijous a les 4 de la tarda a l'Auditori de la Plana de l'Om. Delia Pérez Meyer oferirà el seu testimoni com a germana del condemnat a mort a Texas, Louis Castro Pérez, i com a membre de The Journey of Hope. Pérez manté correspondència amb 70 condemnats a mort.
 
L'acte forma part de l'onzena edició de la Jornada Mundial Ciutats per la Vida – Ciutats contra la pena de mort. El títol general, global, s'ha consolidat amb el pas del temps en el missatge "No Justice Without Life". El 30 de novembre de 2012, més de 1.483 ciutats de 87 països, 67 de les quals són capitals, van donar vida a la major mobilització internacional que s'ha fet mai fins ara per indicar una forma més elevada i civilitzada de justícia, capaç de renunciar definitivament a la pena capital. És una oportunitat per establir un diàleg amb la societat civil i involucrar les administracions en el camí de l'abolició de la pena de mort.
 
D'aquest forma s'obren ocasions de participació a franges més àmplies de la societat civil fins i tot en els llocs on s'aplica la pena de mort, reforçant així la iniciativa d'activistes i organitzacions locals dins d'una xarxa internacional.
 
La pena capital s'utilitza en un nombre cada vegada més reduït de països en el món i aquesta tendència mostra un comportament constant en el darrer quart de segle. Fins i tot en els països que mantenen la pena de mort hi ha agut passos significatius en el front abolicionista, tant entre la opinió publica com entre els seus dirigents. 
 
En la pàgina web www.santegidio.org es poden trobar una llista constantment actualitzada de les Ciutats per la Vida – Contra la Pena de Mort. Igualment ofereix totes les imatges i notícies que arriben d'aquestes ciutats i del món per fer visible el seu compromís amb motiu del 30 de novembre. 

I el divendres 29 de novembre es farà una pregària pels condemnats a mort d'arreu del món a l'Església de Montserrat, davant del Conservatori Nou de Música a les 8 del vespre.