Manresa fa pinya amb la cultura popular

Expectació i seguiment en la cercavila de commemoració del tercer aniversari dels castellers com a patrimoni immaterial de la humanitat

Redacció
23 de novembre del 2013
Percussió a la plaça de Crist Rei. Foto: Sussi Garcia

Manresa ha homenatjat aquest dissabte els castellers en el tercer aniversari com a patrimoni immaterial de la humanitat sumant-se a la cercavila de cultura popular que sota el nom de "Per la cultura, Fem Pinya!" ha omplert el centre de persussió, castells, bastons i imatgeria.
 
Els actes han començat d'hora a la tarda a la plaça Major, amb una cercavila encapçalada per quatre grups de percussió (Batrakes, Tabalers de Xàldiga, Pi-Kbé i Custus Ignis). El recorregut ha seguit la plana de l'Om, Sant Domènec i finalment Crist Rei, durant el qual hi ha hagut actuacions de la colla castellera Tirallongues, Penjats del Campus de Manresa, la colla bastonera autogestionada Manrússia Van del Pal i la imatgeria de la Gatzara.
 
Ja a Crist Rei els castellers han desplegat una pancarta amb el lema de la jornada tot fent un pilar, amb l'actuació dels bastoners. I com a punt final, els percussionistes de les quatre colles han tocat un tema conjunt a les escales de l'església. 
 
Els actes segueixen a l'Ateneu Popular la Sèquia amb una xocolatada popular i una xerrada-taller a càrrec dels Tirallongues. També amb un assaig obert de les diferents seccions de La Gatzara. I per acabar, una botifarrada i el final de festa amb el grup Via Fora! i Ponsi dj's.