Xavi Vidal & Berni Mora Band, rock genuí a La Peixera

Aquest divendres a 2/4 de 12 de la nit

Ignasi Mata
21 de novembre del 2013
Xavi Vidal & Berni Mora Band seran a la Paixera divendres. Foto: XVB

El divendres 22, a les 23.30, la Peixera es vesteix de gala per rebre uns dels grans de la música pop rock catalana, els sabadellencs Xavi Vidal & Berni Mora Band: XVB . Xavi Vidal (veu principal i guitarres), fundador i ànima del grup de culte dels noranta, La Gran Aventura, junt amb el seu alma mater, Berni Mora (guitarres i veu), Enric Romà (baix i veu) i Marc Corominas (bateria) ens presentaran el seu proper treball Autoretrats, així com un repàs dels èxits dels seus anteriors àlbums.
 
Defineixen el seu estil com a Rock èpic contemporani en català a mig tempo, amb un gran ús de les guitarres embolcallant la veu genuïna i singular de Xavi Vidal, creador d'èxits amb la seva antiga banda, com "No et lamentis", "Líders i adeptes" o la recent "Una nova vida". L'altre meitat del grup, el talentós guitarrista Berni Mora, és productor, mànager i encapçala el projecte i estudi de gravació sabadellenc Fundaestudi. XVB es complementa amb Enric Romà i Marc Corominas
 
La banda va néixer a mitjans dels noranta i des de llavors porten editats cinc treballs: Vital Pop, Intro, Després Aurora, Maquinaria Sensible, Elemental i Heretges.
 
- Com definiríeu el vostre estil? A quines bandes us podríeu comparar? Influències?
- Les nostres influències venen tant dels 60, com dels 70 o, els 80 que és quan vam créixer. Ens nodrim tant de clàssics com Beatles, David Bowie o Led Zeppelin, com de Bauhaus o grups actuals.
 
- Que aporta Berni Mora i que aporta Xavi Vidal al projecte?
- El grup el formem els 4. El Berni s'encarrega dels arranjaments i jo de les lletres. En tot cas, les es idees surten al 50% dels dos i el punt de partida dels temes pot ser de qualsevol.
 
- Després d'uns quants anys de silenci com a XVB i amb projectes paral·lels, torneu amb un nou treball. Què aporta aquest nou disc?
- Autoretrats és un disc de versions més roqueres i actuals dels nostres temes, tant singles com cançons que ens agraden més, com ara "Amèrica", "No!", "Tant lluny" o "Respira amb mi". També incloem un tema nou.
 
- Què voleu transmetre amb la vostra música? Us considereu uns músics compromesos amb les injustícies socials?
- Evidentment, per a nosaltres la música és una arma molt potent, contestatària i estem a favor de diferents causes. Pretenem transmetre sentiments, que la música entri per la pell, que la gent gaudeixi, tant si el tema és lent com més mogut. Fem una música molt directa.