El Bages recupera l'estrella Michelin

El restaurant L'Ó de Món Sant Benet, amb el jove xef Jordi Llobet, s'incorpora a la família il·lustre de la guia francesa

Redacció
20 de novembre del 2013
El restaurant L'O de Món Sant Benet ha guanyat una estrella Michelin. Foto: hotelmonstbenet.com

El restaurant L'Ó de Món Sant Benet ha fet tornar les estrelles Michelin al Bages després d'aconseguir ser un dels cinc nous restaurants catalans en incorporar-se a la família il·lustre de la guia francesa. Per la seva part, el restaurant Àbac del manresà Jordi Cruz no ha aconseguit la tercera estrella a què aspirava.
 
Amb tot, la gastronomia catalana ha augmentat en cinc el nombre d'estrelles que ostentava el 2013 gràcies al reconeixement als restaurants 41o i Tickets (Albert Adrià), Malena, L'Ó i Les Moles i també a L'Angle i Gaig, computats com a nous restaurants estrellats degut al canvi de local o de nom que han realitzat durant l'últim any. Però no ha estat la nit somiada, doncs el restaurant Àbac del manresà Jordi Cruz, que aspirava a assolir una tercera estrella, ha estat superat pel madrileny Diverxo del jove xef David Muñoz. Catalunya tampoc ha sumat segones estrelles, però ha mantingut totes les distincions obtingudes el 2013. Enguany la gala de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal s'ha celebrat al Guggenheim de Bilbao.
 
El xef: Jordi Llobet
Jordi Llobet proposa una cuina evolutiva que fusiona modernitat i tradició, basant-se en la memòria, la creativitat i el producte. Receptes suggerents i atrevides, amb la tècnica més innovadora posada al servei dels sabors i ingredients tradicionals de la cuina catalana de sempre.
 
El xef de L'Ó, tot i la seva joventut, acumula una llarga trajectòria com a cuiner de primera línia. Ha participat en nombrosos concursos de prestigi internacional, arribant a assolir el 2n premi com a "Mejor Joven Cocinero de España" l'any 2008, i ha col·laborat en diverses ocasions en programes de televisió i estades amb els xefs més prestigiosos del moment, com ara Martín Berasategui i Juan Mari Arzak.
 
La seva trajectòria professional està marcada pels més de 10 anys al capdavant de la cuina del restaurant El Cingle de Vacarisses, amb el que va aconseguir una estrella Michelin. Els darrers 5 anys els ha dedicat a ser el responsable de la restauració integral de Món Sant Benet, especialment en l'apartat de banquets i celebracions socials, fet que ha contribuït decisivament a l'èxit i reconeixement que actualment gaudeix la nostra cuina dins de la gastronomia del país.