SomaTemps: «Volem ser un grup català que pensi en Espanya»

El nou moviment catalanista i antiindependentista reclama aturar "la bogeria independentista" i exigeix al govern espanyol un canvi de missatge perquè ara no ofereix més que "cops de cap amb la Constitució"

J.P./Redacció
16 de novembre del 2013

Nou persones de comarques de la Catalunya Central com Bages, Solsonès, Berguedà i Ripollès, formen el nucli dur de SomaTemps, un nou moviment que es constitueix aquest dissabte a Santpedor i que pretén articular una alternativa catalanista no independentista i que es constituirà aquest dissabte a Santpedor. Integrat, entre d'altres, per l'exmilitant del PP Josep Ramon Bosch, el nou moviment té la intenció de "ser un grup català que pensi en Espanya", segons ha declarat Bosch al programa "Per Tots" de Ràdio Intereconomia Catalunya.

El moviment, que de moment no és més que "una colla d'amics", està format, segons Bosch, per persones "preocupades per la deriva independentista" que vaticinen un "joc de trens brutal conta Espanya". Per evitar-ho, volen "entrar en el debat" des d'un punt de vista alhora catalanista i no independentista.

Bosch, que va fer costat a Montserrat Nebrera quan va intentar accedir a la presidència del PP català, considera que aquest nou moviment és molt transversal ja que "està constituït per catalans que hem dit prou". En tot cas, SomaTemps es presenta com una alternativa dins la tercera via, ja que alhora que volen aturar "la bogeria independentista", consideren que "per part d'Espanya no hi ha més missatge que els cops de cap amb la Constitució". "Jo mateix em puc sentir independentista -apunta Bosch-, perquè ens sentim també maltractats per la resta d'Espanya, i per això crec que el missatge del govern espanyol ha de ser diametralment oposat".

Bosch, que s'allunya del pensament espanyolista en qüestions lingüístiques, tot defensant que que "la llengua catalana es parla en vàries comunitats", vol aconseguir "que el sentiment català i hispà torni a brollar del cor dels catalans" i s'ha manifestat fart de "tanta mentida i de tanta manipulació que fan els independentistes".

Arxivat a