Santpedor inicia la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Un concurs de fotografia és l'acte amb què l'Ajuntament ha arrencat el programa que s'allarga fins al 24 de novembre

Redacció
15 de novembre del 2013
Un concurs de fotografia perquè els ciutadans i ciutadanes mostrin quines són les rutines que apliquen habitualment per tal de reduir la generació de residus és l'acte amb què l'Ajuntament de Santpedor ha arrencat el conjunt d'actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es celebra entre els dies 16 i 24 de novembre. 
 
El concurs, impulsat des de l'Oficina del Reciclatge del municipi, consisteix en realitzar instantànies entorn de la regla de les 3R. El termini per presentar les instantànies es va obrir el passat 4 de novembre i s'allarga fins el pròxim dia 24. Es convida els participants a enviar fotos originals i divertides que mostrin què fan en el dia a dia per mirar de generar menys residus, com donen una segona utilitat als objectes, com s'organitzen per fer recollida selectiva, etc. Els originals es poden entregar presencialment, a l'Oficina del Reciclatge situada a la plaça Gran, a través de l'adreça de correu electrònic [email protected] o bé penjar-la al Facebook, etiquetant-les amb el nom de perfil "Porta A Porta Santpedor" i la categoria a la qual opta: Reduir, Reutilitzar o Reciclar. 
 
Enguany, l'ajuntament de Santpedor aposta per les xarxes socials per tal de promoure la conscienciació en matèria de residus, i totes les fotografies candidates es podran veure i votar a la pàgina del Porta a Porta d'aquesta xarxa .Les tres millors fotografies de cada categoria i la que acumuli més "m'agrada" al Facebook, seran premiades amb una panera de productes ecològics.
 
Les bases del concurs es poden consultar a la web de l'Ajuntament o bé a http://portaaporta.santpedor.net/pag1.html. Per a més informació, també podeu trucar al 93 827 33 19, de dilluns a divendres, entre les 9 del matí i les 2 de la tarda. 
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 
 
Durant aquests dies commemoratius, les institucions organitzen intensifiquen esforços per tal de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció). 
Arxivat a