Neix a Santpedor el primer moviment catalanista antiindependentista

El col·lectiu Somatemps, que es constituirà dissabte, planteja "una reformulació històrica de la catalanitat en contra de la secessió"

Pere Fontanals
14 de novembre del 2013
Aquest dissabte al migdia se celebrarà a Santpedor l'assemblea fundacional del col·lectiu Somatemps, el primer moviment que s'autodefineix com a catalanista antiindependentista, segons informa el portal Crónica Global. Segons aquesta informació, a l'acte ja hi ha confirmada l'assistència d'una cinquantena de persones del Bages, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès, i s'han convidat militants i regidors del PP, Ciudadanos, PSC i Unió. Entre els constituents, però, no hi ha cares destacades.
 
Durant l'assemblea es debatrà un document fundacional de deu pàgines amb un contingut pretesament historicista que denuncia "la derivació del catalanisme cap al secessionisme" enfront del "sentiment de pertinença a la catalanitat amb lleialtat hispana". Entre els seus referents mencionen Josep Pla, Salvador Dalí, Francesc Cambó, Prat de la Riba, Jaume Vicenç Vives, Josep Torras i Bages, Miquel Batllori, Eugeni D'Ors, el general Prim, Joaquín Costa, Jacint Verdaguer, Ferran Valls i Taberner o Joan-Lluís Marfany.
Arxivat a