Al·legacions d'ICV als pressupostos de l'Estat per a la Catalunya Central

Entre d'altres, els ecosocialistes proposen inversions per millorar la connexió ferroviària entre Manresa i Barcelona

Redacció
14 de novembre del 2013
ICV del Bages, Berguedà i Solsonès ha presentat un seguit d'al·legacions a la proposta de Pressupostos generals de l'Estat que el Congrés dels Diputats tramiten des de fa diverses setmanes. Els ecosocialistes són conscients de les dificultats que les seves al·legacions siguin admeses i tirin endavant, però remarquen que les tornen a presentar "en coherència amb el que hem estat defensant durant diversos anys".
 
Per a la coordinadora dels ecosocialistes a les comarques del Bages, Laura Massana, "amb la majoria absoluta del PP i la nul·la voluntat de diàleg i acord feta evident en diversos projectes, som conscients que difícilment s'accepti alguna esmenes però volem tornar a posar de manifest al Congrés i al govern central les mancances en inversions i en polítiques de reactivació econòmica que hi ha a les comarques de la Catalunya Central". 
 
Pel que fa al capítol d'inversions, els ecosocialistes han reclamat una partida pressupostaria suficient per a la construcció del túnel de Montcada, a la xarxa de Rodalies. Aquest túnel i l'ampliació de vies "és una solució a la millora de la línia de rodalies Manresa-Barcelona, i permetria disminuir el temps del trajecte en forma substancial". 
 
Els ecosocialistes tambè han reclamat que en aquests pressupostos del 2014 s'inclogui una partida per pagar els endarreriments del Pla Miner que esta patint la comarca del Berguedà, així com també s'inclogui una nova partida per poder obrir una altra convocatòria d'ajuts. Massana remarca que "aquesta és una eina important per reactivar el Berguedà econòmicament". 
 
D'alltra banda,  "tenint en compte les necessitats de la comarca i la bona acollida que ha tingut el Banc de Projecte del Bages, com a instrument de crèdit per a emprenedors i pimes al Bages", ICV reclama recursos suficients per continuar amb el projecte i traslladar-lo també a altres comarques de la Catalunya Central.