Tot a punt per al 53è Rallye 2000 Viratges

El dimarts al vespre es va presentar a la sala Silenci la 53a edició del ral·li mes antic de la península

Jordi Salvans
14 de novembre del 2013
Organitzadors del ral·li amb diversos alcaldes de municipis per on passa. Foto: Jordi Salvans

Un any més ja esta en marxa el ral·li de casa, el Rallye 2000 Viratges. Enguany serà la 53ena edició. Per aquest any des de l'organització s'ha apostat per la col·laboració entre els ajuntaments de Manresa, Artés, Navàs, el Pont de Vilomara i Sant Fruitós de Bages per tal de poder seguir endavant amb la prova. També cal destacar la col·laboració de tota la resta d'ajuntament pels quals transcorre el recorregut.
 
El divendres a partir de les 15.30h tindran lloc a Sarauto V.O. les verificacions administratives i tècniques. Però no serà fins dissabte a les 9 del matí a Crist Rei que comenci el ral·li. Després de la sortida, els equips participants es dirigiran a fer un petita assistència de 10 minuts a Artés on des de allà es dirigiran a completar els trams de la primera secció amb els trams de les Vilaredes (10,56 km) i Taurons (11,40 km) fent un control de pas davant de l'ajuntament de Navàs. Una vegada finalitzats aquests trams es dirigiran una altra vegada al parc d'assistència d'Artés. Seguidament començarà la segona secció que serà exactament igual que la primera però abans d'anar a l'assistència, els equips hauran de fer un reagrupament a Sant Fruitós de Bages on també tindrà lloc el podi final de la categoria Open.
 
Ja ben entrada la tarda, els participants del Campionat de Catalunya es dirigiran a completar els tres trams de Granera (7,42 km), Talamanca (8,74 km) i Rocafort (6,31 km) i per acabar la tercera secció faran un petit reagrupament al Pont de Vilomara.
 
Ja per acabar, només quedràa la quarta secció, idèntica a la tercera però en comptes de fer el reagrupament del Pont de Vilomara, els participants es dirigiran al podí final situat al Silenci Manresa. El recorregut d'aquesta edició és de 410,02 km dels quals 89,04 seran cronometrats repartits en 10 trams.
 
Des de Biela Club Manresa es demana "la col·laboració de tots els espectadors per tal de tenir cura de l'entorn i deixar-lo tal com l'han trobat, ja que això condiciona molt el fet de poder tornar a passar l'any vinent".

Horaris i plànols