L'Ajuntament instal·la 4 noves marquesines de parades de bus

Redacció
12 de novembre del 2013
Nova marquesina instal·lada a la parada del Mercat Sagrada Família. Foto: AjM

L'Ajuntament de Manresa continua millorant els serveis i el mobiliari urbà que ofereix el transport públic de viatgers i en aquesta ocasió ho fa amb l'estrena de quatre noves marquesines que s'han instal·lat a les parades "El Congost", "Els Panyos", "Alcalde Prunés" i "Mercat de la Sagrada Família".
 
La presentació d'una d'aquestes noves marquesines l'ha fet aquest dimarts al migdia, a la parada "Mercat Sagrada Família", el regidor d'Urbanisme, Paisatge i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, que ha estat acompanyat per la presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família, Marina Hosta.
 
Bacardit ha mostrat la seva satisfacció per poder presentar aquestes "noves millores en el mobiliari del bus urbà que ajudaran a guanyar en funcionalitat i comoditat als usuaris del transport públic". El regidor de Mobilitat ha recordat que la instal·lació d'aquest mobiliari "es va fent de forma progressiva quan hi ha peticions expresses d'aquesta necessitat i quan les característiques de l'espai de la parada i l'amplada de les voreres ho fan possible".
 
Per la seva part, Marina Hosta, també ha valorat de forma "positiva" la instal·lació d'aquesta marquesina "en una parada molt concorreguda del barri per la proximitat amb els mercats" i ha afegit que "en aquests moments podem dir que el nostre barri té un bon servei de transport públic amb tres línees que hi fan parada".
 
Quatre parades de bus força utilitzades
La marquesina a la parada "Mercat de la Sagrada Família" està situada al carrer Gaudí, en el recorregut de la Línia 8 Perimetral – estacions, al barri de la Sagrada Família i molt propera al CAP de la Sagrada Família, mercat de la Font dels Capellans i el mercat de la Sagrada Família. La nova marquesina a la parada "El Congost" està situada al carrer Martí i Pol, en el recorregut de la Línia 3 Mion i la línia F de Festius, i la seva instal·lació respon a la petició formulada en el marc de les sessions del Districte de ponent.
 
Les altres dues marquesines s'han instal·lat a la parada "Els Panyos", situada al carrer Francesc Moragas, en el recorregut de la línia 4 Font-Valladaura i molt propera a la zona d'establiments comercials; i a la parada "Alcalde Prunés", situada a l'Avinguda dels Dolors, en el recorregut de la línia 2 La Parada i la línia F de Festius, al barri de la carretera de Santpedor i molt propera als centres escolars.
 
Amb aquesta actuació ja són 41 de les 89 parades del servei que disposen de marquesina. D'aquesta forma, aquestes parades tenen banc, aixopluc per quan plou, plànol d'informació de les línies de transport públic i també un espai per informació a l'usuari sobre diferents temes relacionats amb el servei de transport públic.
 
No totes les parades de la ciutat de Manresa tenen l'espai suficient per poder instal·lar-hi marquesina, però en aquest moment totes disposen de banc i d'informació sobre les línies que hi tenen parada i els horaris de pas.