Agrocat, finalista en Innovació Tecnològica Agroalimentària

La cooperativa fruitosenca ha introduït un sistema de monitorització del procés de fabricació de pinsos compostos

Redacció
11 de novembre del 2013
La cooperativa Agrocat, de Sant Fruitós de Bages, ha quedat finalista del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària en la categoria d'agroindústria amb un projecte de monitorització del procés de fabricació de pinsos compostos. El premi l'ha guanyat la Unió Corporació Alimentària de Reus pel desenvolupament de dos nous productes elaborats amb fruita seca: un cereal d'esmorzar que s'elabora a partir de la pasta d'avellana o d'ametlla, i un producte amb propietats funcionals i antioxidants que es realitza amb la pell de l'avellana i l'ametlla.
 
Unió Corporació Alimentària és una cooperativa de segon grau que aglutina la producció de més de 20.000 socis productors, integrats en 90 cooperatives locals associades, majoritàriament de les comarques de Tarragona. Treballa en els sectors de fruita seca, vi, oli d'oliva i fruita dolça. En fruita seca, té una producció anual d'un 15 milions de quilos que es conreen en unes 31.300 hectàrees per 4.750 socis productors.
 
Agrocat, de Sant Fruitós de Bages, ha introduït un sistema de monitorització en continu del procés de fabricació de pinsos compostos basant-se en la informació de les característiques nutricionals al llarg del procés de producció.