Artur Mas visita Iberpotash a Israel i implica el govern en la seva defensa

El president català confirma el recurs contra la decisió del TSJC i parla d'"interessos creuats" i competidors que intenten que aquest projecte no surti bé

Redacció
11 de novembre del 2013
El president Mas s'ha reunit amb el ministre de Finances israelià, Yair Lapid. Foto: Patrícia Mateos

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dilluns que el Govern recorrerà la decisió del TSJC que anul·la l'autorització ambiental que el Departament de Medi Ambient va donar a Iberpotash l'any 2008. La sentència impossibilita l'activitat d'Iberpotash a Sallent i Balsareny.
 
Mas ha confirmat el recurs durant la seva visita a Israel quan aquest dilluns a la tarda visitarà la matriu de l'empresa al mar Mort, on Iberpotash té una explotació que s'ocupa de netejar la zona. Periodistes desplaçats a Israel per cobrir la visita del president han denunciat que l'empresa els ha vetat l'entrada a aquestes instal·lacions.
 
Mas ha argumentat que aquesta empresa vol fer una inversió d'uns quants centenars de milions d'euros a Catalunya i crearà llocs de treball. "I el principal problema a Catalunya es diu atur", ha dit. Mas ha parlat d'"interessos creuats" i competidors que intenten que aquest projecte no surti bé. "Però les decisions es poden tornar a recórrer, que és el que farà la Generalitat", ha afegit. 
Arxivat a