Esplèndida obertura del Campionat Maqui amb la cursa dels Tossals

Redacció
10 de novembre del 2013
Inauguració del Campionat Maqui. Foto: OutCat

Núria Picas Albets en dones i Jordi Massaguer Robert en homes guanyen la cursa dels Tossals a l'Espunyola, la primera de les 4 proves que té el Campionat Maqui de curses de muntanya entre el Bages i el Berguedà.
 
En categoria masculina, la segona posició del calaix ha estat per Xavi Prims Dames i la tercera per Jordi Noguera Botella. En categoria femenina, la segona posició ha estat per Rosa Valls Tió i en tercer lloc ha entrat Judit Franch Pons. Les posicions dels corredors han estat força consolidades durant tot el recorregut, amb algunes aproximacions en certs trams de pujada o baixada segons l'especialitat de cada corredor i corredora. Però bàsicament, a partir del quilometres tres el grup de corredors ja s'havia estirat i format petites unitats de corredors que anaven agafant el seu ritme més adequat a les seves condicions, fins a la cota més alta els Tossals a 1447 metres altitud. A la baixada, com sempre passa, s'han intercanviat algunes posicions.
 
Els 14 quilometres del recorregut han estat marcats pel fort ambient del públic del Berguedà i de l'Escola Trail Runners del Berguedà, que s'han acostat a punt claus del traçat com els Tossal per animar als corredors i corredores.
 
Les curses del Campionat Maqui es caracteritzen pel seu ambient familiar i d'apassionats de la muntanya. La cursa dels Tossals obria les portes a les altres 3 curses que venen a continuació. Maqui Series es celebrarà el pròxim cap de setmana a L'Espunyola, al mateix indret on s'ha fet la cursa dels Tossals. Les Maqui Series són un nou format de cursa experimental on l'objectiu és passar-ho molt bé. hi ha un tram de pujada i un tram descens. Aquest format fa que qui vulgui venir a veure el recorregut, li sigui molt còmode, ja que pel circuit és fàcil desplaçar-se pels trams espectaculars i veure les diferents rondes d'eliminatòries i els cronodescens. El dia 24 de novembre hi ha la mítica Bell Race, a Sallent al Bages de 15 quilometres, amb sortida i arribada a l'Hostal del Camp. Finalment, tancarà el Campionat el dia 1 de desembre la cursa de l'Últim Maqui a Olvan al Berguedà de 18 quilometres, la més exigent de les 4 curses

Classificacions