La passarel·la de les Escodines acollirà un Mercat Conscient

Estarà constituït per tres blocs principals: la nova artesania, l'art i la segona mà

Redacció
30 d'octubre del 2013
La passarel·la sobre la Via Sant Ignasi acollirà el Mercat Conscient. Foto: Pere Fontanals

La passarel·la de les Escodines serà l'escenari a partir de desembre d'un nou mercat que segons els seus organitzadors pretén desenvolupar noves formes de relació entre qui ofereix un producte i qui el vol adquirir. Mercat Conscient s'ha ideat conjuntament entre l'Ajuntament de Manresa i l'AVV de les Escodines i pretén ser un punt de trobada que reforci tot allò que busca crear una nova estructura social a través de l'art, l'artesania i l'intercanvi d'objectes de segona mà, posant èmfasis en tots els productes creats a partir de materials reciclats i de proximitat. 
 
Mercat Conscient, que engegarà el dissabte 7 de desembre a partir de les 10 del matí, estarà constituït per tres blocs principals: la nova artesania, l'art i la segona mà, i tindrà espectacles en directe per dinamitzar-ho, Bar Conscient i zona d'esbarjo per als més petits.
 
Nova artesania
Hi podran participar tots/es aquells artesans que creen a partir de materials reciclats o utilitzant recursos naturals de l'entorn pròxim. De manera que es potencia l'ús conscient i responsable donant oportunitat a la utilització de qualsevol material com a matèria prima.
 
7 d'Art
Aquesta secció estarà destinada a tots aquells artistes de qualsevol disciplina que hagin basat les seves obres en el reciclatge. Es busca una forma diferent i atractiva de fer arribar a tothom el mateix missatge: la importància del reciclatge i la reutilització.
 
Segona mà
Destinat a persones (no professionals) que vulguin despendre's, venent o intercanviant objectes personals o estris varis que ja no utilitza. Per tal de potenciar el concepte d'una "segona vida" per a tots els objectes.

Com participar-hi
Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar de forma activa al mercat hauran d'enviar una breu explicació de l'activitat que desenvolupen i fotografies que ensenyin el producte al correu electrònic [email protected] o a través de la pàgina de Facebook www.facebook.com/mercatconscient