El cementeri de Manresa amplia els horaris per Tots Sants

Divendres i dissabte obrirà de 9 del matí fins a les 7 de la tarda. La línia de bus Manresa – Sant Joan també ampliarà el seu servei

Redacció
30 d'octubre del 2013
Moltes famílies aprofiten Tots Sants per visitar els nínxols amb familiars.
Moltes famílies aprofiten Tots Sants per visitar els nínxols amb familiars. | Jordi Preñanosa
El cementiri de Manresa en una imatge d'arxiu. Foto: Jordi Preñanosa

L'Ajuntament de Manresa ha ampliat els horaris d'obertura del cementiri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Des del passat 15 d'octubre fins el 2 de novembre (Dia dels difunts) la instal·lació resta oberta de 9 del matí fins a les 7 de la tarda, amb l'objectiu de facilitar a la població la visita als seus difunts.
 
Pel que fa al transport públic de viatgers, la línia de bus Manresa – Sant Joan de Vilatorrada farà un r eforç del servei de 9 a 13.30h i de 15 a 19h. amb una freqüència de pas de 15 minuts. Aquesta línea farà parades a la plaça Europa, Pompeu Fabra, Francesc Morags, Els Panyos i Cementiri. De retorn farà parada a Cementiri, plaça Valldaura i plaça Europa. També la línia Festius de Bus Manresa farà la parada "El Congost" propera al cementiri. L'horari de servei és de 7.45 a les 22.15h, amb una freqüència de pas de 60 minuts.
 
La Policia Local, com és habitual, té previst un reforç del dispositiu de seguretat durant el divendres, per tal de facilitar la mobilitat dels visitants i l'afluència de vehicles en l'entorn del cementiri. Durant les dues darreres setmanes, les patrulles han incrementat també la vigilància davant un major presència de persones per a la neteja nínxols i sepultur es.
 
Cultes religiosos a la capella del cementiri
Com és tradicional, Manresa torna a commemorar el dia 1 i 2 de novembre les festivitats de Tots Sants i el Dia dels Difunts amb la celebració dels cultes religiosos que tindran lloc a la capella del cementiri.
 
El divendres dia 1 de novembre, a les 13.00h, es celebrarà una missa oficiada per mossèn Xavier Estopà i Rey, vicari de la Parròquia de Santa Maria de la Seu, amb la participació de l a Capella de Música de la Seu.
 
El dissabte 2 de novembre, a les 4 de la tarda, hi haurà una absolta general i una missa solemne celebrada per mossèn Antoni Boqueras i Bailina, rector de la Parròquia de Santa Maria de la Seu de Manresa.
 
En record i homenatge a tots els difunts, l'Ajuntament de Manresa tornarà a posar una corona de llorer davant l'escultura anomenada Monuments als Difunts, una obra de l'escultor de Barcelona, Francisco Sala Sala. Aquesta escultura va ser inaugurada el dia 1 de novembre de 1976.
 
Horari del cementiri a partir del 3 de novembre
A partir del diumenge dia 3 de novembre, el cementiri tornarà a obrir amb l'horari habitual que és el següent:
  • Dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 14.30h.
  • Dimarts, dijous i dissabte de 9.00 a 17.30h.
  • Diumenges i festius de 9.00 a 13.30h.