MoiàFutur no desapareix i pagarà als creditors en 10 anys

El pagament es farà amb un calendari progressiu asimètric amb major esforç en els darrers sis anys

Pere Fontanals
29 d'octubre del 2013
Pàrquing de la plaça del CAP e Moià en una imatge d'arxiu. Foto: CIC Moià

La Junta de Creditors de MoiàFutur, SA, va aprovar dilluns el conveni proposat per l'Ajuntament de Moià que contempla el pagament dels deutes ordinaris de la societat per valor de 2.760.692 euros en un termini de deu anys, amb un calendari progressiu asimètric que concentra el major esforç de pagament en els darrers sis anys, en previsió que el mercat immobiliari hagi pogut remuntar la crisi a partir de l’any 2018. El ple de l'Ajuntament havia aprovat dijous passat la presentació de la proposta de conveni amb 8 vots favorables (AraMoià i CiU) i 6 abstencions (Entesa).
 
D'aquesta manera la societat pot salvar el seu patrimoni i evita haver d'anar a liquidació, la qual cosa hauria tingut unes conseqüències nefastes pels seus actius, perquè els immobles que posseeix s’haurien hagut de vendre a preu de saldo perdent gairebé 3 milions d'euros a causa de l’estat en que es troba actualment el mercat immobiliari.
 
El conveni contempla el pagament als creditors ordinaris a partir de 2014 d'un 1% del deute cada un dels primers 4 anys, el 5% el 2018, el 8% el 2019, el 12% el 2020, el 17% el 2021, el 23% el 2022, i el 31% el 2023.
 
Cal recordar que MoiàFutur, SA, té un patrimoni valorat segons el concurs en gairebé 5.700.000 euros entre el pàrquing de la plaça del CAP i la caserna de la Guàrdia Civil. A banda té 380.000 euros amb altres actius. En cas de no haver arribat a un acord amb els creditors, la liquidació de la societat hagués provocat la venda d'aquest patrimoni per  la meitat del seu valor concursal i perdre la possibilitat de la seva explotació futura.
 
A banda de la liquidació d'aquest conveni, MoiàFutur, SA, mantindrà amb l'Ajuntament de Moià un deute de 2.762.528 euros, que és l'import que va assumir el consistori pel deute amb la constructora Garrofé Roca. Des de l'Ajuntament es creu que si la societat és capaç de reactivar-se i posar en marxa l'aparcament de la plaça del CAP, podrà recuperar, sinó tot, una part d'aquest import.
 
El passat 10 d'abril, el Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona havia admès a tràmit per procediment abreviat la sol·licitud de concurs de creditors que havia presentat MoiàFutur, SA a principis de febrer passat. Cal recordar que paral·lelament als tràmits del concurs, està obert el procés judicial per la denúncia de l'Associació d'Afectats pel Deute de Moià (AADM) contra l'empresa municipal.
Arxivat a