El Consell Comarcal té a punt una 2a convocatòria de microcrèdits

En la primera va deixar 600.000 euros a interès zero a 39 empreses de la comarca

Redacció
25 d'octubre del 2013
Reunió de la comissió de seguiment dels microcrèdits. Foto: CCBages

L'èxit de la convocatòria del Banc de Projectes del Bages, liderat pel Consell Comarcal, que volia promoure la creació d'empreses i la reactivació del teixit industrial i econòmic del Bages, a través de microcrèdits a interès zero a retornar en 4 anys, ha propiciat que la comissió de seguiment del projecte estigui començant a treballar ja en una segona convocatòria que es faria probablement entre finals de 2014 i principis de 2015.
 
En total, en la primera fase es va adjudicar 600.000 euros a 39 projectes, que han de suposar una inversió global de 5 milions d'euros. Ara, més d'un any després d'aquella primera adjudicació, la comissió de seguiment (formada per Consell Comarcal, ajuntaments, Diputació, PIMEC, Cambra, sindicats, universitats i entitats assessores de professionals sèniors),  ha fet una valoració molt positiva dels primers resultats de la iniciativa i s'ha proposat començar a treballar en les millores que s'aplicaran de cara a la segona convocatòria. A més, també s'ha acordat que es faran visites de seguiment a les empreses que han rebut microcrèdits.
 
El Banc de Projectes es va poder fer realitat amb el suport econòmic del Ministerio de Industria, Turismo i Comercio, per tal d'afavorir la creació d'empreses, incentivar la reactivació econòmica i afavorir el canvi de model productiu del Bages, conscients de les grans dificultats de les empreses per obtenir crèdit per posar en marxa nous projectes.  A mesura que es recuperin els capitals prestats, es procedirà a obrir noves convocatòries per tornar a finançar nous projectes i actuacions a la comarca. És, doncs, un projecte que es retroalimenta.