Creu Roja lliura el Premi Santi Vidal a Domènec Cucurella

Redacció
25 d'octubre del 2013
Domènec Cucurella rep el Premi Santi Vidal. Foto: Creu Roja

Creu Roja va celebrar el passat dimecres la segona edició del premi Santi Vidal a l'Ateneu les Bases a Manresa que va recaure en Domènec Cucurella, president de Justícia i Pau des de 1995. L'altre finalista va ser l'Associació Lilium, de suport a les dones víctimes de violència masclista.
 
Mercè Rosich, primera Tinent d'alcalde de Manresa, i Miquel Riera, president de Creu Roja Manresa van lliurar el premi a Domènec Cucurella per la gran tasca humanitària exercida al llarg de la seva vida. President de Justícia i Pau des de 1995, va ser missioner a Paraguai i Argentina durant molts anys. Al 1992 va participar en la creació de la Coordinadora de Solidaritat de Manresa i més endavant, l'any 1995, quan es va crear el Consell de Solidaritat, va continuar treballant colze a colze amb Santi Vidal i les entitats que representaven; com a membre de la Comissió Permanent primer, i actualment en la Comissió de Sensibilització.
 
Miquel Riera, president de Creu Roja, va agrair en primera instància a tots els assistents i a totes les persones que ajuden a aquelles que més ho necessiten dia rere dia. També es va mostrar orgullós del llegat i de la petjada que va deixar Santi Vidal a Creu Roja.
 
Cal destacar la ponència d'Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, el qual va fer una xerrada sobre l'impacte de la crisi a Catalunya en els sectors més desfavorits.
 
Al llarg de l'acte es va fer una menció especial i un reconeixement a tots aquells tècnics i tècniques, als socis i sòcies, i als voluntaris i voluntàries que sense tota la seva dedicació i esforç no seria possible que Creu Roja tirés endavant.
 
Unes 170 persones van presenciar l'acte que va finalitzar amb l'actuació del quartet de Gospel The Gourmet.