Neix l'empresa d'inserció social Hort flor del blat

La societat de la Fundació Rosa Oriol crearà inicialment 6 llocs de treball per a promoure el consum de productes ecològics de proximitat

Redacció
24 d'octubre del 2013
Membres de la Fundació Rosa Oriol amb el notari Pedro Carlos Moro García. Foto: FRO

En un acte celebrat davant notari va quedar constituïda l'empresa d'inserció social Hort flor de blat de la Fundació Rosa Oriol. La iniciativa surt de la Plataforma dels aliments de la Fundació, com a necessitat de crear llocs de treball davant la greu crisis socioeconòmica que pateix el país.
 
L'objectiu de la nova empresa, a més de crear 6 llocs de treball en una primera etapa, és la de promoure el consum de productes ecològics de proximitat, l'agricultura regenerativa i el tracte respectuós a la terra que dóna els fruits.
 
Segons afirmen des de la Fundació Rosa Oriol, d'aquesta manera "s'aposta per les persones i pel territori i es continuen creant oportunitats", una economia real basada en "la justícia social i la promoció de la persona i la seva dignitat".
 
Davant el notari Pedro Carlos Moro García, van comparèixer Rosa Tous Oriol, presidenta de la Fundació, Sor Lucía Caram, membre del Patronat, Lluís Corominas Padulles, secretari de la Fundació Rosa Oriol, i María Pilar Izquierdo, promotora i persona que lidera el projecte Hort flor de blat.
 
El nom de la empresa s'inspira en la tradició jueva que parla de la flor de blat com imatge del millor que pot donar al terra: l'aliment essencial i la vida.