Convocada la dotzena edició del Premi Simeó Selga

Les entitats del Bages poden presentar les candidatures fins el 22 de novembre via correu electrònic

Redacció
23 d'octubre del 2013
El Rotary Club Manresa-Bages convoca la dotzena edició del Premi Simeó Selga dotat amb els beneficis que s'obtenen en el Concert de Reis. El lliurament es farà durant la celebració d'aquest concert, el gener del 2014, any que es commemorarà el centenari del naixement del doctor Selga, qui l'any 2002 va accedir a que el premi portés el seu nom.
 
A través d'aquest guardó, únic a nivell comarcal, el Rotary ha contribuït a desenvolupar 11 projectes d'interès social impulsats per associacions bagenques sense ànim de lucre. I és que amb aquest premi el Rotary Club Manresa-Bages garanteix l'execució de la iniciativa guardonada ja que facilita el suport econòmic necessari.
 
En els darrers anys també han fet realitat els seus projectes, gràcies al Premi Simeó Selga, l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvo­lupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles,  els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès i l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central. En la darrera edició es va premiar l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords, ARANS.
 
Simeó Selga, un manresà destacat
Quan fa més de deu anys els membres del Rotary Club Manresa-Bages treballaven en la definició d'aquest premi tenien clar que volien que portés el nom d'una persona significada de Manresa o de la comarca del Bages, de consens, i que tingués relació amb el món associatiu, cooperatiu i assistencial.
 
Simeó Selga i Ubach (Manresa, 1914-2010), del que se celebrarà aquest 2014 el centenari del seu naixement, ha estat un dels manresans més destacats del passat segle XX i de principis del present XXI i per això es va considerar que era la persona ideal per donar nom al guardó. La proposta va ser acceptada pel mateix Dr. Selga aconseguint que els valors que va transmetre al llarg de la seva vida quedin per sempre vinculats al premi.
 
Informació pràctica
Fins al proper 22 de novembre, les entitats civils, culturals, assistencials, esportives o de qualsevol altre naturalesa de la comarca del Bages que siguin d'interès social i sense ànim de lucre, poden presentar les candidatures per aquesta dotzena edició. Els projectes presentats s'hauran d'executar durant el proper 2014.
 
Cal fer arribar el contingut complet del projecte a través del correu electrònic [email protected]. Ha d'incloure una justificació específica, el col·lectiu o grup destinatari, el termini d'execució i la proposta econòmica, que poden il·lustrar-se amb tots els suports que es creguin convenients. Per a més informació les entitats es poden posar en contacte amb el Rotary a través del mateix correu electrònic o bé del telèfon 637 806 582.  

Catàleg del Premi