Jordi Casanovas Grau: «El vi rosat és el que més costa de fer»

L'enòleg del Jaume Grau i Grau Merlot 2012, Vinari d'Or al Millor Vi Rosat, assenyala que aquests vins "s'elaboren com negres i es vinifiquen com blancs"

Jordi Palmer
22 d'octubre del 2013
Jordi Casanovas Grau, elaborador del Vinari d'Or al Millor Rosat, el Jaume Grau i Grau Merlot 2012 Foto: Vins Grau

El Jaume Grau i Grau Merlot 2012 és el vi que ha aconseguit el Vinari d'Or al Millor Rosat dels Premis Vinari, un guardó que per al seu enòleg, Jordi Casanovas Grau, demostra que a la DO Pla de Bages es fan vins de qualitat i especialment a Vins Grau, petita empresa familiar situada a Maians, municipi de Castellfollit del Boix.

-Vinari d'Or al Millor Rosat, felicitats.
-Gràcies. Lamento no haver pogut assistir al lliurament de premis, però estàvem veremant, engany la verema ha sigut molt llarga i el raïm ha acabat de madurar molt tard.

-Parli'm del Jaume Grau i Grau Merlot 2012
-És un monovarietal de merlot que fem des del 1997. Sempre l'hem intentat fer de la mateixa manera, amb les mateixes vinyes, que les tenim destinades a aquest vi.

-Les vinyes són de propietat del celler?
-Tenim 15 hectàrees nostres, i també comprem raïm a fora. Al Pla del Bages estem recuperant el conreu de vinya, però actualment hi ha unes 550 hectàrees a la comarca i uns 25 viticultors.

-Valora positivament el Premi Vinari?
-Sí. Aquests premis motiven i cohesionen l'equip que forma l'empresa.  L'endemà de rebre'l ja el vaig fer extensible a tot l'equip, perquè el premi és de tots els que fem aquest vi. Tot és bo i la difusió que es dóna sobre aquests vins de la Catalunya central és molt positiu.

Llegir l'entrevista sencera