Adolf Todó declara que el FROB va avalar el seu augment de sou

Narcís Serra, Adolf Todó i Joan Güell declaren en el primer dia de compareixences d'aquesta causa oberta contra els 54 responsables de l'entitat

Redacció
22 d'octubre del 2013
Todó, a la comissió.
Todó, a la comissió. | Josep Molina
Todó, en una imatge d'arxiu. Foto: Josep Molina

L'exdirector general de l'antiga Caixa Catalunya, Adolf Todó, ha assegurat que el seu augment salarial va ser comunicat tant al FROB com al Banc d'Espanya i que complia amb la normativa europea, segons fonts judicials. En aquest sentit, ha declarat que el FROB va avalar els sous de la cúpula de l'entitat quan la va rescatar amb fons públics, En la seva declaració com a imputat per un delicte d'administració deslleial davant del jutge Josep Maria Pijuan, que instrueix la causa contra 54 directius d'aquesta entitat financera, s'ha defensat així de l'acusació de la fiscalia que considera "desproporcionat" el seu increment de sou aprovat el 2010. L'exdirectiu Joan Güell ha estat el tercer, i darrer de la jornada, en comparèixer aquest dilluns. Finalment s'ha aplaçat la declaració també prevista d'Antoni Llardén.
 
L'exdirector general de Caixa Catalunya, Adolf Todó, ha afirmat davant del jutge Josep Maria Pijuan que el seu augment salarial, aprovat pel consell d'administració el 2010, va ser comunicat tant al FROB com al Banc d'Espanya i es va fer seguint amb el compliment de la normativa europea. 
 
La fiscalia considera "desproporcionats" tant el seu sou com el que va rebre l'exdirector adjunt, Jaume Masana, que van arribar a percebre 4 i 2,9 milions d'euros respectivament, a més de substanciosos plans de pensions, tot i les dificultats econòmiques d'una entitat rescatada amb ajudes del FROB.
 
Serra ha explicat aquest dilluns que es va acordar pujar "d'un 35% a un 50%" la part variable del sou de Todó i incrementar un 1,5% la massa total dels salaris tant d'aquest com de Massana perquè s'havia de "mantenir l'equip directiu a la Caixa". Van ser mesures "no només legals sinó també lleials", ha afirmat en una breu atenció als mitjans després de la seva declaració. 
 
En el mateix sentit que Serra i Todó, Joan Güell, membre del consell d'administració d'aquesta empresa bancària, també ha recordat que tant el FROB com el Banc d'Espanya van ser informats de l'augment salarial dels directius. 
 
Güell ha estat el darrer en comparèixer davant del jutge després de Serra, que ha estat interrogat durant quasi tres hores, i Todó, que ha contestat preguntes prop d'una hora. 
 
Finalment han estat només tres els imputats que han tingut temps de declarar. Per aquest dilluns estaven citats quatre dels 54 presumptes autors d'un delicte d'administració deslleial que el jutge Pijuan pretén interrogar durant els properes dies. Ni Todó ni Güell han fet cap declaració en abandonar la seu judicial.