Com ha d'entrenar la ment i les emocions un esportista?

El coach Xavier Garcia presenta dimarts a Manresa el seu llibre "Entrenament i emocions de l'esportista i els que l'envolten"

Redacció
19 d'octubre del 2013
El proper dimarts 22 d'octubre, a les 20 hores, es portarà a terme la presentació del llibre "EntrenaMENT i EMOCIONS de l'esportista i els que l'envolten: claus per entendre'ns i inspirar-nos" del coach Xavier Garcia. L'acte tindrà lloc a la sala d'actes del Centre Cultural del Casino de Manresa. A la presentació hi intervindran el periodista Òscar Herreros i l'entrenador Dídac Herrero. L'acte, organitzat per l'Associació Coaching C7, és gratuït i obert a tothom.
 
Garcia en el llibre explica que "la ment i les emocions també s'entrenen, com qualsevol múscul, o l'utilitzes o el perds. Si no afines la tècnica la perds, si no aprens a mentalitzar-te o a ajudar a que l'esportista amb qui et relaciones aprengui a mentalitzar-se, també estàs perdent aquesta possibilitat". L'autor afegeix que "la ment i les emocions són el límit o l'impuls per transformar el talent en rendiment". I en un context on físic i tècnic estan treballats al límit en tots els nivells competitius, "el factor diferenciador del rendiment és la gestió mental-emocional".
 
Aquest llibre és per qualsevol persona relacionada amb l'esport. Sempre amb l'esportista al centre de la mirada, tant pot resultar útil i interessant al pare, directiu o entrenador com al propi esportista.Tot el contingut és inspirat a partir de l'experiència de Xavier Garcia com a esportista, entrenador professional de bàsquet, formador d'entrenadors, director tècnic d'escola, de club, coach d'esportistes, entrenadors i pares. I també amb el complement tècnic de formacions de coaching, on ha pogut aprofundir en l'essència de les relacions entre les persones, i amb un mateix. L'autor, Xavier Garcia és coach professional certificat ACC i entrenador especialista en lideratge de persones i equips.
 
Per altra banda, l'entitat també organitza el curs "Allibera el teu potencial i aconsegueix els teus objectius a través del coaching" a càrrec del coach Jordi Simon, que comença dimarts. El taller, inclòs dins les Aules de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, es portarà a terme al Casal de les Escodines fins el 7 de novembre, tots els dimarts i dijous de 19.30 a 21.30 hores. L'objectiu del curs és ajudar a definir els objectius personals i professionals correctament i treballar en un pla d'acció realista, per tal d'assolir-los en un temps determinat. Encara queden places disponibles per participar en aquest curs. Així mateix, també estan obertes les inscripcions pel cursos "Gestió del temps: habilitats d'organització i planificació", "Autoestima't amb llenguatge i pensament positiu", "Com captivar el teu públic" i "Posa't en marxa, 2014 oportunitats per a gaudir del teu dia a dia!".