ICV lamenta que les noves taxes no incloguin criteris de tarifació social

El coordinador dels ecosocialistes a Manresa creu que "per evitar l'exclusió, cal que l'Ajuntament garanteixi l'accés de tothom als serveis públics fixant taxes progressives"

Redacció
18 d'octubre del 2013
ICV Manresa manifesta el seu desacord amb l'augment de taxes generalitzat de l'1% aprovat ahir en el Ple municipal. Per als ecosocialistes és injustificable en un moment de crisi com és incomprensible que es dificulti més l'accés als serveis públics. 
 
Segons Lluís Cano, coordinador d'ICV Manrea, "CiU, amb l'entesa d'altres grups municipals, perd una nova oportunitat d'aplicar criteris de tarifació social fixant preus públics progressius en funció dels ingressos de la unitat familiar i  evitar per tant situacions d'exclusió per raons econòmiques". Cano assenyala que aplicar criteris d'aquest tipus és possible i l'experiència de ciutats com Cerdanyola, Terrassa o Sant Feliu ho demostra. 
 
Cano valora positivament les mesures per a facilitar la creació d'ocupació i obertura de nous comerços al Barri Antics, però es pregunta "per què amb aquests mateixos criteris no s'aplica tarifació social en el conjunt de taxes i preus públics municipals?".    
 
Tanmateix, Cano anima a que "en l'aprovació de l'IBI per al 2014 que s'haurà d'aprovar en els propers mesos, s'hi tinguin en compte criteris socials tot preveient bonificacions per a persones i nuclis familiars, que tenint en compte els seus ingressos, es trobin en una situació de major dificultat econòmica".