Imputat per pintar els rètols «Municipi per la Independència» de Santpedor

Es tracta d'un jove de 28 anys veí de la població que va ser enxampat mentre pintava la bandera espanyola en els indicadors

Redacció
14 d'octubre del 2013
Rètol pintat durant la nit del 12 d'octubre. Foto: AjSTP

La Policia Local de Santpedor ha imputat un jove de 28 anys, veí del municipi, després d'haver-lo enxampat fent pintades de contingut espanyolista als senyals de "Santpedor, municipi per la independència", instal·lades als principals accessos al terme municipal. Els fets van tenir lloc la matinada del divendres al dissabte, 12 d'octubre, en el marc del dispositiu de vigilància que el cos policial va desenvolupar per tal d'evitar possibles incidents amb motiu de la celebració del Dia de la Hispanitat. La imputació es va notificar dissabte al matí, mentre el jove intentava recuperar el vehicle que hores abans havia deixat abandonat a prop del lloc dels fets per tal de poder fugir i evitar ser reconegut. En aquests moments s'estan instruint diligències policials per un presumpte delicte continuat de danys. 
 
La investigació ha permès comprovar que l'imputat, un jove de 28 anys, és també l'autor d'altres fets de característiques idèntiques que s'han anat registrant des de la instal·lació dels senyals "Santpedor, municipi per la independència", en aplicació de la moció aprovada per ple a partir de la qual s'acordava que la vila es convertís en un dels 200 municipis per la independència que actualment hi ha a Catalunya. Els antecedents van ser el motiu que va portar la policia a extremar la vigilància ja durant la vigília del 12 d'octubre.
 
Fonts policials han explicat que els agents van detectar l'autor dels fets in fraganti, minuts després de 2/4 de 2 de la matinada, mentre pintava el cartell situat a la carretera de Navarcles. El jove, a qui la policia va reconèixer, va fugir en aquell moment deixant el seu vehicle estacionat a pocs metres. Després d'immobilitzar-lo, els agents van localitzar al seu interior pots de pintura aerosol que l'autor de les pintades havia estat utilitzant. 
 
La imputació pels fets comesos es va efectuar l'endemà quan el jove, encara amb restes de pintura vermella als dits, es va dirigir a les dependències policials amb l'objectiu de recuperar el vehicle que hores abans havia deixat abandonat per poder fugir. 
 
Un dels rètols que no va poder acabar de pintar en ser enxampat. Foto: AjSTP
Arxivat a