Els ajuntaments es coordinaran davant dels desnonaments

El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, va participar en la reunió que va tenir lloc a la Casa Graells de Cardona

Redacció
09 d'octubre del 2013
El Consell d'Alcaldes del Bages ha proposat als ajuntaments de la comarca adherir-se a un protocol comú davant dels desnonaments, que impulsen diferents administracions i associacions professionals de l'àmbit de la justícia. L'objectiu és coordinar les actuacions per ajudar a persones o famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social, pendents d'un procediment de desnonament, execució hipotecària o d'altres. Els alcaldes van conèixer la proposta de la mà del degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, que va participar en la reunió del Consell d'Alcaldes que va tenir lloc dimarts a la Casa Graells de Cardona.
 
El degà del Col·legi d'Advocats de Manresa també va demanar als alcaldes que impulsin l'aprovació d'una moció als seus respectius ajuntaments en contra de la proposta de reordenació territorial de la justícia impulsada pel ministre Gallardón i que preveu crear nous tribunals provincials que agrupin tots els jutjats del territori. En opinió del representant del col·lectiu d'advocats, aquest projecte suposaria la desaparició de tots els jutjats del territori, inclòs el de Manresa, ja que tots els que es crearien de nou serien a Barcelona.
 
Tràmits empresarials on line
La directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Bàrbara Minoves, va participar també al Consell d'Alcaldes per presentar als ajuntaments l'eina Canal Empresa. Es tracta d'un nou portal de la Generalitat de Catalunya que recull tots els tràmits i serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris i professionals, amb l'objectiu de simplificar les gestions administratives a empreses i emprenedors. Els municipis poden adoptar aquesta eina adherint-se a unes ordenances reguladores creades per la Diputació de Barcelona i la Generalitat.
Arxivat a