Teresa Forcades i el Procés Constituent omplen platea i galliner al Conservatori

La monja benedictina fa una crítica ètica al capitalisme i conclou que és incompatible amb la llibertat i la democràcia davant un auditori admirat amb la seva oratòria

Pere Fontanals
07 d'octubre del 2013
Teresa Forcades al Teatre Conservatori de Manresa.
Teresa Forcades al Teatre Conservatori de Manresa. | Sussi Garcia
Teresa Forcades al Teatre Conservatori de Manresa. Foto: Sussi Garcia

El Procés Constituent, i una de les seves dues potes fundacionals, la monja benedictina Teresa Forcades, han fet petit el teatre Conservatori aquest dilluns en la presentació d'aquest projecte davant la ciutat de Manresa. Platea i galliner ple i gent dempeus per seguir l'argumentari de la crítica ètica al capitalisme que, en tres punts principals, ha desgranat la religiosa, metge i escriptora.
 
Forcades ha mostrat com la competitivitat que fomenta el capitalisme va en contra de la llibertat de la majoria, com els interessos d'unes minories s'imposen a través de la política i com es mercadeja amb la capacitat de les persones per fomentar els beneficis empresarials d'uns pocs. De manera que és una fal·làcia que el capitalisme ens hagi portat la llibertat, la igualtat i la dignitat, per molt que ho repeteixin des de dalt.
 
La monja ha portat, després, el Procés Constituent a primera línia per insistir que és un projecte de base, que no vol que tothom sigui igual, sinó que sumi, i que requereix d'una militància activa, que no esperi veure-les passar. Finalment el públic ha pogut interevenir.
 
Vespre de ple en el teatre amb un Procés Constituent que ha portat moltes cares conegudes a platea, no només polítics, però que també ha comptat amb moltes persones que s'han volgut acostar a escoltar les propostes d'aquest procés.