«Operetta» i «Le llaman copla», al Kursaal per a la gent gran

El 9 d'octubre i el 20 de novembre, totes dues a les 6 de la tarda i per 6 euros cadascuna per als majors de 65 anys

Redacció
07 d'octubre del 2013
Roda de premsa de presentació dels espectacles.
Roda de premsa de presentació dels espectacles. | MEES
Roda de premsa de presentació dels espectacles. Foto: MEES

Aquesta temporada el cicle de Gent Gran inclou dues propostes en què teatre i música comparteixen protagonisme. Per una banda, es tracta d'"Operetta", de Jordi Purtí i Cor de Teatre, que tornarà al Kursaal el dimecres 9 d'octubre (18:00 h); i de l'espectacle "Le llaman copla" de La Barni teatre, que es podrà veure el dimecres 20 de novembre (18.00 h).
 
En el primer muntatge, el manresà Jordi Purtí i la companyia Cor de Teatre tornen al Kursaal (ja els vam veure l'abril del 2012) amb aquest espectacle divertidíssim que apropa l'òpera a l'espectador mitjançant la imaginació i la rialla. Amb música a cappella i molt sentit de l'humor, "Operetta" troba la manera d'endinsar-nos en el gènere operístic a través de la realitat més quotidiana. Una experiència única, híbrida, fruit de l'encreuament impossible del ritme i l'expressivitat del teatre còmic i la delicadesa de l'òpera. Històries d'amor i desamor, plenes de màgia, teatre i humor, en un espectacle recomanable tant als amants de la lírica com als qui desconeixen el món de l'òpera. Una invitació a deixar-se seduir per 26 cantants-actors capaços d'utilitzar el seu cos com a instrument i de sorprendre tots els espectadors. L'èxit al TNC, després al teatre Poliorama, un Premi Butaca i ara una extensa gira per Catalunya confirmen l'èxit d'aquesta proposta.
 
I el 20 de novembre, "Le llaman copla" presentarà al públic en format de concert escènic algunes joies imprescindibles de la tradició musical i artística de la cançó popular espanyola. La Barni Teatre ha fet seves aquestes melodies amb l'objectiu de fer-les arribar d'una manera directa i senzilla, a l'espectador. "Le llaman Copla" s'allunya de qualsevol prejudici temporal o polític i entén la música com allò que és. Grans històries fetes cançó. Moltes de les lletres de la copla parlen dels grans temes d'avui i de sempre, de la vida, de nosaltres mateixos, i de la mateixa manera que en el seu dia van arribar al més profund de la societat espanyola, avui també poden arribar amb la mateixa intensitat a la societat actual.
 
Les entrades per a tots dos espectacles es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon (93 8723636) i per internet . El preu de les localitats serà de 6 euros per als majors de 65 anys. I de 20 €, (18€ Carnet Galliner), per a la resta de persones en el cas d'"Operetta". Aquesta proposta de Cor de teatre tasmbé es podrà veure en una segona funció, el mateix dimecres a les 21h. Pel que fa a "Le llaman copla", el preu de l'entrade sense el doscompte de gent gran serà de 15€ (12€ Carnet Galliner).