EPM a Guardiola es referma en la seva postura sobre els docents balears

Gordillo diu que no va votar la moció de la CUP de suport al professorat illenc per no exacerbar el "fonamentalisme independentista" | També es mostra decebut de la reacció d'ICV-EUiA-EPM desmarcant-se de les seves declaracions i anuncia que anirà per lliure en els propers comicis

Pere Fontanals
04 d'octubre del 2013
Ple de Sant Salvador de Guardiola de setembre.
Ple de Sant Salvador de Guardiola de setembre. | Èpica
Ple de Sant Salvador de Guardiola de setembre. Foto: Èpica

Jordi Gordillo, el regidor independent d'Entesa de Progrés Municipal a Sant Salvador de Guardiola, formació vinculada a ICV-EUiA, ha emès un comunicat en que reafirma la seva posició del passat ple de setembre a l'Ajuntament en que va votar en contra d'una proposició de la CUP en suport als professors de les Illes Balears en la seva vaga indefinida per la implantació del triligüisme a les escoles illenques, tal i com va informar Manresainfo.cat . El regidor diu que si bé "està d'acord" en que les condicions laborals dels docents "de tot el territori" són injustes, la moció que presentava la CUP era "d'emotiu nacionalisme" i "exacerbava" aquestes injustícies "per transformar-les en una causa del fonamentalisme independentista".
 
Gordillo també ha volgut aclarir que la seva abstenció en la moció de CiU sobre el Pacte Nacional del Dret a Decidir es deu al fet que considera que aquest dret s'ha d'exercir "dins de l'actual marc unitari i territorial" d'Espanya. Per no deixar dubtes a tal efecte, el regidor aclareix que EPM "no és independentista" i que creu en un model d'estat "republicà i federal".
 
La culpa, de l'alcalde i del nou servei de premsa
Malgrat que en el comunicat referma la informació publicada per Manresainfo.cat el passat 27 de setembre, el regidor culpa directament l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, i el servei de premsa que té contractat l'Ajuntament des de l'estiu, d'oferir una "informació monocolor" amb "elements tendenciosos i manipuladors" dirigits a "configurar una opinió pública fonamentada en mitges veritats" en detriment dels grups de l'oposició.
 
Gordillo no es tornarà a presentar per ICV-EUiA-EPM
"Aquesta informació ha provocat", segons Gordillo, "una imperdonable i sorprenent reacció de la direcció nacional de la coalició ICV-EUiA-EPM" i la confecció d'una "opinió pública no ajustada a la veritat". El regidor acusa la coalició d'haver donat per bona la informació desmarcant-se del vot d'un regidor a qui "ni tan sols han escoltat". Davant d'això, Gordillo ha anunciat que és ell "qui es desmarqui definitivament d'ICV-EUiA-EPM en properes convocatòries electives.