Testimoni Escènic reinicia la programació amb «Yo soy mi mujer»

Redacció
02 d'octubre del 2013
'Yo soy mi mujer' reinicia la temporada de Testimoni Escènic.
'Yo soy mi mujer' reinicia la temporada de Testimoni Escènic. | Testimoni Escènic
'Yo soy mi mujer' reinicia la temporada de Testimoni Escènic. Foto: Testimoni Escènic

Si bé l'estiu ha servit per fer una pausa en la programació, la Xarxa de Testimoni Escènic seguia en actiu per tal de seleccionar els projectes de la seva segona convocatòria. Han estat quatre els projectes seleccionats, de les disset propostes rebudes, que realitzaran les residències de producció a Cal Gras i les preestrenes pels diversos pobles de la Catalunya Central.
 
Els ajuntaments d'Avinyó, Cabrianes, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, i els que s'uneixen a la xarxa en aquesta segona convocatòria, Artés i Santa Maria d'Oló, han format part del jurat que ha seleccionat els projectes de les companyies Bratislava, Els Carmen Sunyer, co.LABse i Los Hermanos Kray, i que acolliran les seves preestrenes des d'aquest divendres i fins al gener.
 
"Yo soy mi mujer" parteix del text "I am my own wife", una obra de Doug Wright guanyadora de 15 guardons internacionals incloent els premis Tony i Pulitzer 2004, i que ens explica la història d'un transvestit que sobreviu a l'alemanya nazi i al comunisme soviètic de l'Alemanya de l'Est. La història sencera succeeix com una conversa entre Charlotte (la protagonista) i el públic que ha vingut a casa seva de visita, donat que la casa s'ha convertit en una casa-museu plena d'objectes que parlen de les històries i els personatges d'aquells anys tant convulsos. És un text basat en una història real, i representada per primera vegada dins d'una casa enlloc de dalt d'un escenari.
 
Si bé una primera estada a Tàrrega els va servir per realitzar la part creativa, la residència de nou dies a Cal Gras els ha servit per provar el site specific que busquen i portar a terme els darrers assajos amb vestuari i l'escenografia adequada a la casa.
 
Hi haurà tres representacions per a un màxim 20 persones cadascuna, el divendres 4 d'octubre a les 22h, i el dissabte 5 d'octubre a les 18h i a les 22h. El preu de l'entrada és de 8€ i qui vulgui allotjar-se a Cal Gras i compartir una estona amb els artistes 35€ (entrada inclosa).
 
Per més informació i reserves: 938387818, 638702756, [email protected]
 
La Companyia
Los Hermanos Kray són Rosa Carbonell, directora y Sergio Vega, actor. En la seva trajectòria en comú les seves obres Soy Fea i Tristan e Isolda ja compten amb premis per al millor espectacle, la millor direcció, la millor interpretació masculina i femenina en diversos premis com (Villa de Olvera 2012, Casariche a Escena 2011 i Málaga Crea 2009 i 2011).