Sallent acollirà la 1a Trobada de gegants amb foc dels PPCC

Ja hi ha confirmada la presència de 12 colles amb 13 figures per a la trobada que es farà el dissabte 5 d'octubre

Redacció
30 de setembre del 2013
El proper dissabte 5 d'octubre Sallent acollirà la primera Torbada de gegants amb foc dels Països Catalans en una iniciativa que neix de la mà de la coordinadora del Maqui de Sallent (La Llançadora, l'Ateneu Popular Rocaus i el Carrilet) i de l'associació Asmodaics & Goliaters de Sant Fruitós de Bages. Es tracta d'una proposta per promocionar i potenciar la cultura popular de Catalunya, barrejant dues parts fonamentals, els gegants i el món del foc. Aquesta convocatòria neix de la crida a la creació d'actes previs de la VII Fira del Món Geganter que se celebra a Sallent la següent setmana, els dies 12 i 13 d'octubre.
 
Aquesta primera trobada pretén ser l'inici d'un projecte amb continuïtat en el temps. És per això que Sallent i l'Agrupació de bestiari festiu i popular de Catalunya vetllaran per donar el relleu a futurs pobles que l'organitzin els següents anys.
 
Participants
La trobada està encarada a figures festives que compleixin amb les següents característiques: Figures amb forma i estructura de gegant vertical; que portin foc a un o varis punts de l'estructura; amb aparença humana o híbrida (dracs i bèsties queden exclosos); portats per una persona i carregats sobre les espatlles sense cap tipus de tracció mecànica i que formin part d'una colla establerta dins del marc dels països catalans.
 
La norma de territorialitat tindrà l'excepció en la colla convidada per l'organització, que pot ser provinent d'un altre país o regió. Tot i així haurà de complir els altres punts esmentats referent a estructura i pirotècnia. 
 
Colles confirmades
Maqui de Sallent, Peta fluix de Balsareny, Mussol Oriol de Balsareny, Ase Innocenci de Vilassar de Mar, Nèbula de la Trinitat vella de Barcelona, Magnafoc de Vilobí del Penedés, Cabró de les Franqueses del Vallès, Banyetes de Montornès del Vallès, Malparit de Sant Vicenç de Castellet, Dimoni del barri de Sant Joan de Cardona, Pàjara de Terrassa, Drac de Torroella de Montgrí, i Ratpenat de Malgrat de Mar. En total 12 colles, 13 figures i 250 persones
 
Programa de la trobada
Dissabte 5 d'octubre
18h a 20h, Plaça de la Pau 
Rebuda de les colles, plantada i exposició dels gegants amb foc dels Països Catalans.
 
18:30h, Plaça de la Pau 
Inici del recorregut amb el Maqui per retornar les recompenses als mecenes que van finançar el gegant Maqui amb ballades davant de casa. Amb la xaranga Màgic.
 
20h, Cercavila pels carrers de la vila 
Cercavila de lluïment dels gegants amb foc. Els gegants portaran enceses de lluïment durant el recorregut i podran realitzar els seus balls amb pirotècnia a les diferents places del recorregut.
 
22h, Plaça de la Pau 
Sopar popular per a les colles participants a la trobada i públic en general. 
 
00:30h, Torre del Gas 
Concert gratuït: Trempera + PD de la Terra