La Fira de Sant Miquel més artesana i ecològica

Santpedor s'ha convertit en un gran mercat de productes d'artesania ecològica gràcies a les 120 parades que han omplert els seus carrers

Redacció
29 de setembre del 2013
La Fira de Sant Miquel ha tingut una forta afluència de públic.
La Fira de Sant Miquel ha tingut una forta afluència de públic. | Jordi Preñanosa
La Fira de Sant Miquel ha tingut una forta afluència de públic. Foto: Jordi Preñanosa

Santpedor s'ha convertit en un gran mercat de productes d'artesania ecològica gràcies a les 120 parades que aquest diumenge han pres part XXII Fira de Sant Miquel. El mercat, que ha omplert durant tot el dia els carrerons i places del casc antic de la vila, ha ofert novament una imatge immillorable amb rutes atapeïdes de gent, sobretot al punt del migdia i a darrera hora de la tarda. El mercat ha estat la culminació d'una setmana prèvia d'actes que van començar ja diumenge passat, amb el concurs de pintura ràpida. A pocs minuts de la cloenda de la fira, l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ha fet una valoració molt positiva, tant pel que fa al vessant de cultura popular com el comercial. D'altra banda, el certamen ha mantingut un altre dels seus trets diferencials: el concurs de Músics al carrer, que enguany ha comptat amb la inscripció d'un total de cinc formacions.
 
Malgrat que les vendes no han assolit encara els nivells de les edicions anteriors a l'esclat de la crisi, els paradistes detecten una estabilització i aposten per Santpedor com a emplaçament per a comercialitzar un tipus de producte de mètode artesanal, de qualitat i ecològic. Aquest és, de fet, el tret distintiu d'aquesta fira respecte d'altres que també aposten per potenciar la producció artesanal i de proximitat. Els participants, més de 120 paradistes enguany, s'han mostrant satisfets també del plantejament que l'ajuntament va posar en marxa durant la darrera edició concentrant tota l'oferta d'articles d'artesania artística i gastronòmica a la part interior del nucli antic i la resta de firaries a l'entorn de tot el perímetre.
 
Entre el dilluns i el divendres, s'han anat desenvolupant un seguit de tallers, xerrades i el concert dels Blaumut que, aquest dissabte, va aplegar 600 persones a Cal LLovet. Entre les xerrades que s'han celebrat aquesta setmana, destaca la que va portar a terme la responsable de l'arxiu de Santpedor, Mireia Vila, sobre Pere de Prat. Aquest personatge ha estat un dels eixos potents de l'oferta cultural de la Fira de Sant Miquel que, enguany, ha coincidit amb les Jornades Europees del Patrimoni.
Arxivat a