Monistrol estrena Mercat de segona mà amb una desena de parades

Redacció
29 de setembre del 2013
Monistrol de Montserrat ha estrenat Mercat de segona mà.
Monistrol de Montserrat ha estrenat Mercat de segona mà. | Èpica
Monistrol de Montserrat ha estrenat Mercat de segona mà. Foto: Èpica

El Mercat de Segona Mà que s'ha celebrat aquest diumenge a la plaça de la Font Gran en el marc de les Jornades del Medi Ambient de Monistrol ha comptat amb la participació d'una desena de parades que, durant tot el matí, han ofert articles a preus molt econòmics. Des dels 50 cèntims, 1 o 2 euros la majoria, fins al 10 euros, el ventall de productes que mostraven les parades ha atret l'atenció dels visitants que han aprofitat els preus de ganga per adquirir peces de roba majoritàriament en molt bon estat.
 
La majoria de les parades eren de particulars que han aprofitat el mercat per donar a sortida a articles de vestir tot i que també s'hi ha pogut veure llibres i parament de la llar. Els més joves han aprofitat l'ocasió per vendre peces de roba i calçat que ja no utilitzaven i recollir el primers fons per al seu viatge de final de curs. També s'hi ha pogut veure una parada que fa fet guardiola pensant en la Marató de TV3 d'aquest 2013 i associacions com Global Defensa, que destinava els diners recollits amb les vendes d'aquest diumenge a sufragar el seu projecte per animals domèstics abandonats.
 
La bona acceptació que ha tingut aquesta primera edició del mercat ha decidit l'ajuntament a mantenir-lo com una de les activitats de referència de cara a noves edicions de les Jornades del Medi Ambient que ja compten amb propostes consolidades com la sortida pedagògica al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat que enguany s'ha dedicat a conèixer les herbes remeieres. La sortida va tenir lloc ahir dissabte a la tarda i va comptar amb la participació d'una quarantena de persones. Sota el guiatge d'una biòloga del Patronat de la Muntanya de Montserrat, els participants van poder aprofundir sobre les característiques curatives de plantes com l'arínjol, el llentiscle, el matapolls o l'olivaire. Fins a 10 varietats diferents van centrar les explicacions del circuit a l'entorn de l'Obaga del Piteu, que es va allargar durant tres hores malgrat el ruixat que va caure a mitja tarda.