Beth: «Al Concert per la Llibertat va haver-hi moltes errades»

La cantant surienca admet que no va quedar "gens satisfeta" de la seva interpretació de "Laura" amb Bikimel i Ivette Nadal | Acaba de treure al mercat nou disc, "Família"

Jordi Palmer
28 de setembre del 2013
Beth té nou disc al mercat, 'Família'

La interpretació de "Laura" de Lluís Llach per part de Beth, Bikimel i Ivette Nadal va ser de les més criticades en el Concert per la Llibertat, tant que el tema no surt al DVD recopilatori. Amb ganes de passar pàgina, la cantant Beth admet que en aquell concert "va haver-hi moltes errades", però defensa la importància del concert en general, tot i que es va fer "amb moltes presses". Així mateix es proclama "molt a favor del dret a decidir i que es pugui escoltar el nostre poble".

Ara Beth ha editat un nou disc, "Família", amb aclucada d'ull a la seva filla, de nom Lia, i amb un contingut musical més pop i alhora més madur. Després de "Segueix-me el fil", la cantant ha volgut reflectir el seu nou estat vital, amb la seva condició de mare recent com a principal referent. Així mateix, apunta que en el futur no descarta enregistrar discos en castellà i es treu de sobre les crítiques que pugui rebre per fer-ho. "Quan Sabina cedeix la seva música a Ciutadans et quedes sorprès, però això no vol dir que no continuï escoltant Sabina i l'admiri com l'admiro com a artista", posa com a exemple.

-La teva interpretació de "Laura" de Lluís Llach, juntament amb Bikimel i Ivette Nadal al Concert per la  Llibertat va ser de les més criticades. Quina valoració en fas?
-Que no estic gens satisfeta de com va anar l'actuació. Era una cosa complexa de muntatge i sonorització i jo vaig tenir molts dubtes de fer-ho o no fer-ho, i la lliçó que he aprés és que quan una cosa no la veus clara, millor no fer-la. Però al mateix temps em feia il·lusió que haguessin comptat amb mi i creia que era important ser-hi. Però no vam poder preparar bé l'actuació. Potser un altre cop em posaria mes tossuda de com vam fer les coses.

-De fet, la cançó no surt al DVD recopilatori.
-No, no vaig donar permís. Si el resultat hagués estat per recordar, cap problema, però no vaig quedar gens satisfeta del resultat, ja m'ha quedat prou a la memòria perquè quedi plasmat en disc.

-I el concert en general, que et va semblar?
-Crec que va ser molt llarg i es va organitzar en poc temps, i això també va passar factura. Crec que les presses no son bones i menys per organitzar una cosa com aquella. Entenc que s'ha d'aprofitar l'auge independentista, però potser s'hauria d'haver fet amb més temps, una tria amb un criteri pel meu gust diferent, i sobretot un timming diferent. Calia pensar que hi havia gent de totes les edats que no es podien estar tantes hores allà. Va haver-hi moltes errades. No trec el mèrit dels organitzadors, però penso que les presses no son bones i es va tenir molta pressa per fer-lo.

-I amb la reivindicació d'independència del concert, t'hi sents còmode?
-Sí. Només sent-hi ja queda plasmat, però estic molt a favor del dret a decidir i que es pugui escoltar el nostre poble, que la gent pugui expressar-se. Mentre no es faci la consulta ens quedarem amb el dubte de creure que vol realment la gent. Mai es podrà saber quanta gent hi ha fins que es faci la consulta. Estic molt il·lusionada amb tot el que s'està vivint i amb els avis molt presents, perquè sé que ells estarien molt orgullosos i emocionats que estiguem arribant a aquest moment històric.

Entrevista sencera a NacióDigital.cat

Arxivat a