Portes obertes dissabte a Cal Gras d'Avinyó pel seu 5è aniversari

Los Hermanos Kray serà l'encarregada de reiniciar Testimoni Escènic amb la preestrena, el 4 i 5 d'octubre, de "Yo soy mi mujer"

Redacció
25 de setembre del 2013
Cinc anys han passat des de la primera vegada que l'alberg de Cultura Cal Gras d'Avinyó va obrir les portes a creatius i amants de l'art i la cultura. Aquest dissabte 28 de setembre vol celebrar l'aniversari amb una jornada de portes obertes on exposarà les intencions de la nova etapa que vol emprendre, i es realitzarà un taller sobre art contemporani i romànic amb l'arquitecte, especialista en art medieval, Jaume Moya i l'artista Armand Pons.
 
Durant aquests anys Cal Gras ha acollit a creadors de totes les disciplines que han realitzat les seves residències creatives al centre d'Avinyó i presentacions dels seus treballs en diversos indrets de la Catalunya Central. Per la seva programació hi han passat noms com Maika Makovski, Sílvia Pérez Cruz, Roger Mas, Paul Fuster, Laia Noguera i Clofent, Matthew Tree, Santi Careta, Celeste Alias, i molts altres artistes que han donat a conèixer el seu treball a partir de diversos laboratoris, tallers d'art contemporani i conferències a l'entorn de l'art i el territori. 
 
De fet, aquest és el motiu pel qual el centre ha apostat i vol seguir apostant en un futur, l'art i el territori: apropar l'art al territori, però també apropar el territori als artistes. I aquest serà, també, el fil conductor de la nova aventura que volen emprendre: apropar l'art contemporani i el territori a tot aquell que el vulgui conèixer d'una forma simpàtica i divertida, però amb calma i profunditat. 
 
La Residència d'artistes i Alberg de cultura Cal Gras obrirà el seu allotjament al turisme experiencial i creatiu, mitjançant una sèrie d'activitats que serviran per presentar el treball dels artistes que han passat pel centre al mateix temps que mostraran el singular paisatge i patrimoni d'Avinyó i el seu entorn.
 
Testimoni Escènic reemprèn les produccions i preestrenes
Qui visiti Cal Gras en aquesta jornada de portes obertes és possible que hi trobi a la companyia de teatre Los hermanos Kray realitzant la residència de producció amb l'obra que ha estat seleccionada en la segona convocatòria de Testimoni Escènic, "Yo soy mi mujer". Aquest és l'espectacle que, els dies 4 i 5 d'octubre, al mateix centre, donaran el tret de sortida a la nova temporada de TE. Qui vulgui assistir a les preestrenes cal que truqui al 93 838 78 18 o bé enviï un correu a testimoni.escenic@gmail.com per reservar entrada ja que són limitades a 20 espectadors per representació.
 
"Y am my own wife" és una obra de Doug Wright guanyadora de 15 guardons internacionals incluïnt els premis Tony i Pulitzer 2004, la qual explica la història d'un transvestit que sobreviu a l'alemanya nazi i al comunisme soviètic de l'Alemanya de l'Est. La història sencera succeeix com una conversa entre Charlotte (la protagonista) i el públic que ha vingut a casa seva de visita, donat que la casa s'ha convertit en una casa-museu plena d'objectes que parlen de les històries i els personatges d'aquella anys tant convulsos. És un text basat en una història real, representat per primera vegada dins d'una casa enlloc de dalt d'un escenari.
 
"Yo soy mi mujer" és una obra dirigida per Rosa Carbonell i interpretada per Sergio Vega i es podrà veure el divendres 4 d'octubre a les 22h i el dissabte 5 d'octubre a les 18h i a les 22h a Cal Gras a un preu de 8€.