Monistrol de Calders lloarà l'albergínia blanca

Aquest divendres comencen les II Jornades Gastronòmiques en aquest municipi del Moianès

Redacció
25 de setembre del 2013
El Bages recupera l'albergínia blanca, una varietat originària de la comarca.
El Bages recupera l'albergínia blanca, una varietat originària de la comarca. | Estefania Escolà
Les Jornades Gastronòmiques aniran dedicades a l'albergínia blanca. Foto: Estefania Escolà

Monistrol de Calders inicia aquest divendres les seves segones Jornades Gastronòmiques amb l'albergínia blanca com a principal protagonista. Les jornades s'allargaran fins al dia 6 d'octubre, i durant tots aquests dies els restaurants El Rubell, La Manduca i La Masia del Solà, oferiran receptes amb aquest fruit recuperat recentment pels horticultors del Bages.
 
Aquest divendres a les 8 del vespre, a la Sala Petita, es pronunciarà la conferència "Les varietats tradicionals, un valor afegit que no té preu", a càrrec de Bernat Martí, de la Fundació Alícia. El següent divendres, 4 d'octubre, al mateix lloc i a la mateixa hora, es farà una mostra de receptes amb degustació a càrrec de les cuineres del poble. Finalment, l'endemà, a les 6 de la tarda, es portarà a terme el cafè-col·loqui "Adobs químics: Són necessaris?".