Ja és a les llibreries «En BTT pel Moianès. 12 rutes»

Es tracta d'una guia de Josep Maria Caballé per descobrir l'altiplà que conforma aquesta comarca natural

per Redacció , 19 de setembre de 2013 a les 12:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja està disponible a les llibreries la guia "En BTT pel Moianès. 12 rutes", de Josep Maria Caballé, que permet al lector descobrir l'altiplà que conforma aquesta comarca natural farcida de camins, pistes, corriols i indrets suggeridors. El Moianès és un territori molt apte per al ciclisme de muntanya, entre les comarques d'Osona, el Bages i el Vallès Oriental, ple de constrastos i amb un ric patrimoni històric.
 
La guia inclou propstes de sortides per la comarca a nord i sud, per gaudir d'un paisatge avui dia encara prou feréstec i silvestre amb varietat de camins, on es podran dirigir les pedalades amb total tranquil·litat i inclús, solitud. Les sortides estan enfocades per gaudir de l'entorn natural i la bellesa dels camins practicant-hi una forma de fer ciclisme sense presses. S'hi troben bons prats d'herba on reposar una estona i arbres emblemàtics amb un llarg pasat i també algunes de les escasses fonts d'aigua del territori. En el llibre s'hi pot observar les notables diferències paisatgístiques entre la banda nord, pel Puig Rodó i Sant Joan d'Oló on la muntanya es ben verda, amb gespa i bones vistes, en contraposició del sud, mes àrid, per sota de Montbrú i la riera de Marfà fins a Castellterçol, un altiplà entranyable que convida a resseguir els camins de sorra i pedra i també farcits de petits fòssils de petxines i cargols. També es pot contemplar la història del territori a través de les majestuoses masies i cases pairals escampades per arreu. 
 
Josep M. Caballé Noguer, nascut a Barcelona, s'inicià ben aviat a la muntanya tot fent sortides amb el Cau de nois escoltes de Sant Medir, on arribà a la categoria de rànger. De mica en mica es va engrescar i es féu soci de la UEC de Sants i membre de la SAME, on s'inicià en l'escalada, l'alpinisme i l'esquí de muntanya. També ha realitzat nombroses escalades i travesses arreu de Catalunya, els Pirineus i pels Alps amb alguna incursió més enllà d'Europa com a les Rocalloses dels EUA, els Andes Bolivians, les Filipines i les muntanyes de l'Hindu Kush. Des de fa ja anys està molt engrescat amb el ciclisme de muntanya, ja que ha realitzat moltes travesses i sortides per Catalunya, Espanya i França. 

 

Participació