FUB i Prevint treballaran la prevenció de riscos laborals

Redacció
18 de setembre del 2013
El director general de Prevint, Miquel Soler, i el director general de la FUB, Valentí Martínez.
El director general de Prevint, Miquel Soler, i el director general de la FUB, Valentí Martínez. | FUB
El director general de Prevint, Miquel Soler, i el director general de la FUB, Valentí Martínez. Foto: FUB

La Fundació Universitària del Bages (FUB) i Prevint, societat de Mútua Intercomarcal especialitzada en la prevenció de riscos laborals, s'han compromès, a través de la signatura d'un conveni, a treballar de forma conjunta en la promoció de la prevenció de riscos laborals. 
 
Aquest acord, inclou, entre d'altres actuacions, l'elaboració i implantació d'un projecte innovador de prevenció i detecció d'alteracions de la veu en l'àmbit laboral en el marc d'un treball de difusió de bones pràctiques en matèria preventiva i de medicina del treball. Aquest projecte aprofitarà el coneixement especialitzat dels estudis del Grau en Logopèdia i dels professionals de la CU+ (Clínica Universitària) de la FUB i la llarga experiència i trajectòria en prevenció de riscos laborals de Prevint.
 
El conveni contempla alhora fer promoció i difusió dels valors d'excel·lència acadèmica, recerca i investigació que caracteritzen el treball de la Fundació Universitària del Bages. També comportarà actuacions de col·laboració en la difusió de bones pràctiques en matèria preventiva en les disciplines de seguretat, ergonomia i riscos psicosocials, higiene industrial i medicina del treball. 
 
El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, ha emmarcat l'acord en la voluntat de la institució universitària de continuar sent un ens de referència en els àmbits de la salut pública i la promoció de la salut. Segons Martínez, un primer pas d'aquesta voluntat va ser la creació del programa FUB Saludable, que pretén donar suport i contribuir a la millora de la salut de la comunitat universitària, treballar en recerca en salut pública i donar suport a institucions i entitats que vulguin treballar i impulsar la salut comunitària i difondre hàbits saludables al conjunt de la societat. "Aprofitar el llarg bagatge de Prevint en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals i sumar-lo al coneixement universitari fan que aquest sigui un acord de molt de valor i que pot representar una gran aportació a la promoció de la salut pública, més concretament la relacionada amb l'àmbit laboral", ha dit Martínez. 
 
El director general de Prevint, Miquel Soler, ha destacat també el potencial de la suma de l'experiència de FUB i d'aquesta societat, amb molts anys d'experiència i coneixement en  el món de la prevenció de riscos laborals i en l'assessorament i sensibilització en matèria preventiva, així com en la formació especialitzada, "que podem adaptar a qualsevol necessitat". Soler assegura que aquesta col·laboració pot donar molt bons resultats i que això ja es va demostrar en la primera actuació duta a terme de forma conjunta, com la I Jornada de la Salut dels Músics, que es va dur a terme l'any passat. "Amb aquest conveni", diu Soler, "aprofundirem en aquesta línia de treball, cadascú des del seu àmbit d'especialització, i aconseguirem uns resultats que han de beneficiar l'àmbit territorial del Bages, però que es podran fer extensius a altres comarques".