Súria fa una crida a la participació per al Pla de Desenvolupament Local

La presentació pública del projecte tindrà lloc el dijous 3 d'octubre

Redacció
17 de setembre del 2013
L'Ajuntament de Súria presentarà públicament a començaments d'octubre l'inici dels treballs d'elaboració del Pla de Desenvolupament Local de Súria, que pretén definir les línies estratègiques de l'acció municipal dels propers deu anys sobre la base del consens i la cooperació. L'elaboració del Pla, que portarà el nom de Suriacció, estarà basada en la participació del major nombre possible de persones, entitats i altres agents públics i privats.
 
Aquest Pla neix de la iniciativa i l'acord de tots els grups polítics de la corporació municipal, comptant amb el compromís de col·laboració de tots els regidors de l'Ajuntament durant el procés de desenvolupament i implementació. La presentació pública del projecte tindrà lloc el dijous 3 d'octubre en un acte que es farà al saló de sessions de la Casa de la Vila a les 20.00 h.
 
El Pla de Desenvolupament Local pretén esdevenir una guia estratègica de consens per definir les pautes de l'actuació municipal en el període 2014-24. Els objectius bàsics d'aquestes grans línies seran la creació d'ocupació, la millora de la qualitat de vida i la preservació de l'equilibri social i territorial a partir de criteris de sostenibilitat ambiental. La realització del Pla de Desenvolupament Local de Súria compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que en farà el seguiment.
 
L'elaboració del Pla serà participativa. Per aquest motiu, paral·lelament a l'anàlisi tècnica s'hi faran grups de discussió, tallers i entrevistes personals. Les dades i opinions obtingudes permetran definir els eixos estratègics d'aquests propers deu anys i les possibles accions a desenvolupar des d'ara i en l'horitzó de l'any 2024. En l'acte de presentació del proper 3 d'octubre, s'hi detallaran els mecanismes de participació dels ciutadans i ciutadanes de Súria en l'elaboració del Pla.
 
En els darrers mesos, els grups polítics de la corporació han celebrat reunions periòdiques per tal de definir l'abast i els objectius del Pla, juntament amb l'equip de coordinació tècnica. Pel que fa al logotip de Suriacció, ha estat realitzat per les dissenyadores Muntsa i Coaner Codina, intentant reflectir l'esmentat objectiu de pluralitat i participació amb l'ús de diferents colors.
 
L'assessorament tècnic del Pla de Desenvolupament Local és a càrrec de la fundació Cedricat (Solsona), que treballa per promoure el desenvolupament local i generar noves oportunitats en el món rural. Una de les iniciatives més recents coordinades per la fundació Cedricat ha estat el Pla Director de Promoció Econòmica de Solsona (2013-22), conegut com Solsona Co, que va ser presentat públicament el passat mes de juny.
Arxivat a