La creativitat d'usuaris d'Ampans, en una exposició als CAP

Mostra el projecte "La música a casa" que l'entitat realitza amb l'Escola Municipal de Música de Sallent Cal Moliner

Redacció
13 de setembre del 2013
Els Centres d'Atenció Primària del Bages acolliran durant aquest curs una exposició fotogràfica itinerant sobre les capacitats creatives de les persones ateses a Ampans. L'exposició és un pas endavant en la col·laboració que des de fa 3 anys mantenen l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central i Ampans, cedint un espai a la fundació per exposar els productes artesanals que elaboren les persones ateses. La iniciativa va començar de forma espontània quan Ampans va ser convidada a participar amb una mostra de creacions i productes realitzats per les persones ateses en unes jornades dels professionals dels Centres d'Atenció Primària, al CAP de Sallent.

A partir d'aquí, la mostra ha anat circulant per altres centres d'atenció primària de la comarca amb clara voluntat de continuïtat. La bona acollida que ha tingut en els CAP la recepció de la mostra, ha fet pensar als organitzadors, Ampans i l'Institut Català de la Salut, de fer un pas més i dotar la mostra itinerant d'un format  més estable i dedicat a una temàtica per temporada. D'aquesta manera neix el projecte "Una finestra oberta al món" que pretén fer arribar als ciutadans del Bages, a través dels CAP, els projectes artístics i creatius que realitzen les persones que són ateses a l'entitat.
 
Enguany l'exposició es dedica al projecte "La Música a Casa" que es fa conjuntament entre Ampans i l'escola municipal de música de Sallent Cal Moliner, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sallent i l'associació de famílies Asprodis.
 
A través d'aquest projecte, un grup de persones ateses a Ampans, gaudeixen i experimenten amb la música, amb professionals experts. La mostra fotogràfica, obra de la col·laboració solidària del Foto Club Sallent, explica com es desenvolupa aquest projecte amb instantànies preses durant les classes. L'exposició ens ensenya que l'art no té límits i que ens ajuda de forma eficaç a superar barreres i a comunicar socialment totes les realitats.
 
L'exposició es pot veure ja des d'ara i fins el proper 24 de setembre al CAP Sallent, i després seguirà l'itinerari pels diversos CAPs de la comarca del Bages.