El 2n Teatre Clip de Navarcles puja el teló aquest diumenge

Els cinc grups participants representaran clipets de 10 minuts de les seves obres. Els guanyadors interpretaran l'obra sencera el següent cap de setmana

Redacció
12 de setembre del 2013
'La jaula de las locas' participarà al Teatre Clip

La segona edició del concurs Teatre Clip de Navarcles ja ho te tot apunt per aixecar el teló el proper diumenge dia 15 a les 6 de la tarda al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas. Una de les principals novetats serà la incorporació d'un jurat d'experts que s'afegirà al guardó que concedirà el públic amb un premi de 1.000 euros cadascun. En total participaran 5 grups de teatre no professionals que tindran el repte de representar un fragment de 10 minuts de l'obra amb la qual vulguin participar. Les companyies premiades a més rebre el premi en metàl·lic tindran el dret de representar l'obra sencera, els dies 28 i 29 de setembre.
 
L'entrada de la gala de finalistes és gratuïta però les invitacions s'han d'obtenir al web www.navarcles.fila12.cat (màxim 2 invitacions per persona) o bé és poden recollir a la Creueta Centre Cultural de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda. El concurs l'organitzen conjuntament l'ajuntament i el Grup de Teatre de Navarcles. 
 
La gala de diumenge vinent serà presentada per l'actor Nando Massaneda que farà de mestre de cerimònies tal i com ho val fer l'any passat Xuriguera i Faixedas. Pel que fa al jurat i com a novetat les obres seran valorades per un jurat d'experts format pels actors Roger Pera i Joan Anguera i el representant del Grup de Teatre de Navarcles Sebastià Puig. Com l'any passat el premi del públic és farà amb tots els assistents mitjançant unes butlletes. Els dos premis están dotats amb 1000 euros cadascun.
 
Tot i que en un principi havien de ser sis grups només actuaran cinc finalistes ja que finalment el grup de Barcelona El Partiquí ha desestimat la seva participació en el concurs per problemes d'ordre intern.
 
Donat que aquesta renúncia s'ha produït a una setmana de la gala, des de l'organització s'ha decidit deixar el concurs en 5 finalistes en lloc de recórrer a un grup suplent.
 
Així els grups participants com els fragments de 10 minuts de les obres que és representaran per ordre d'actuació a la gala del finalistes del proper diumenge dia 15 a les 6 de la tarda seran:
  • ACR Fals / Fals (Bages) / "Sis setmanes amb en Michael" (pròpia de l'ACR de Fals)
  • Tesatre Pels Descosits / Barcelona / "La Rambla de les floristes" de Josep M. Sagarra 
  • Grup de teatre la Barraca / Copons (Anoia) / "La jaula de las locas" de Jean Poiret (català)
  •  Associació Teatral Llavor d'Art / Pla del Penedès (Alt Penedès) / "L'hivern plora gebre damunt el gerani" d'Agustí Bartra 
  • Grup d'Amics del Teatre d'Ullastrell / Ullastrell (Vallès Occidental) / "Larissa, una dona de veritat!" de Diego García Fernández (pròpia del grup)
La representacions de les obres guanyadores seran els propers dies 28 i 29 de setembre.