Torna la Trobada de Cantaires d'Havaneres al Parc de l'Agulla

En aquesta 30a edició, que se celebra dissabte, el certamen comptarà amb la participació de 23 grups i es podrà viure l'actuació de l'Esbart Manresa

Redacció
12 de setembre del 2013
576_1253434138DSC_0078
576_1253434138DSC_0078
Aquest dissabte tornen les havaneres al Parc de l'Agulla. Foto: Arxiu

Una de les trobades d'havaneres de referència a tot el país, la del Cor de Catalunya, torna al Parc de l'Agulla aquest dissabte des de les 6 de la tarda i fins a mitjanit, en la seva 30a edició.
 
La trobada de cantaires neix a l'any 1983 en un afany de crear noves ofertes culturals per la Catalunya interior dins del camp de la cultura popular catalana, esdevenint avui desprès de trenta anys, una diada de germanor entre tots els cantaires, i un acte important del calendari de la cultura popular del nostre país 
 
Enguany en la seva 30 edició, ja és un acte consolidat i esperat pels amants d'aquest gènere, tot un clàssic que atreu a milers de persones i que fa que Manresa sigui, durant unes hores, un referent en el món de l'havanera, ja que és l'única trobada d'aquestes característiques a la Catalunya interior, on hi participen anualment més d'una vintena de grups, i que demostra l'aposta de Manresa per la cultura tradicional.
 
Com cada any es duu a terme el tercer dissabte de setembre, ja que és una data on els diferents grups ja han acabat o estan a la recta final de les diferents cantades de la temporada, i aprofitant l'acte els serveix per trobar-se, cantar-ne unes quantes i comentar com ha anat la temporada. És un acte fraternal entre tots els cantaires d'havaneres del país, que participen d'una forma desinteressada, donant el millor d'ells mateixos, i fent possible aquest espectacle de reconeixement popular a l'havanera. 
 
Al capvespre, com ja es ve fent en les últimes edicions a fi d'introduir diferents elements de la cultura popular, es comptarà amb l'actuació del Cos de Dansa de l'Esbart Manresà que ballaran alguna havanera i temes relacionats amb el món de la mar. Seguidament hi haurà un petit parlament que farà l'organització, i els diferents col·laboradors, el president de l'Agrupació Cultural del Bages, l'alcalde de Manresa i el gerent de la Junta del Parc de la Sèquia. 
 
A les 12 de la nit es fa l'acte de cloenda, que consisteix a pujar a l'escenari tots els grups que resten al Parc i cantar dues havaneres “La bella Lola" i "El meu avi”, vestint de blau marí el Parc de l'Agulla, i perfumant-se del salobre mediterrani que arriba amb la marinada. 
 
En cas de mal temps la trobada es farà en el marc del Museu de la Tècnica de Manresa (Dipòsits Vells).