Es posa en marxa el servei de banda ampla al polígon de Salelles

La iniciativa s'ha portat a terme de forma conjunta entre l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial de Salelles (AEPSAL) i l'ajuntament de Sant Salvador de Guardiola

per Redacció , 6 de setembre de 2013 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El polígon industrial de Salelles ja compta amb banda ample. Foto: AjSSG

El polígon de Salelles ha incorporat el servei de banda ampla del qual se'n podran beneficiar la quarantena d'empreses que hi ha instal·lades en aquesta zona industrial de Sant Salvador de Guardiola. La iniciativa s'ha portat a terme de forma conjunta entre l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial de Salelles (AEPSAL) i l'ajuntament de Guardiola i permetrà a les empreses, però també a la resta dels veïns dels nuclis de Guardiola, gaudir d'aquest servei.
 
El nou servei el prestarà l'empresa KOUTEN, amb qui l'ajuntament va signar un conveni per tal de regular la instal·lació de la infraestructura necessària. El sistema funciona a partir d'una xarxa de radiofreqüència sobre banda de 5Ghz que permet donar cobertura WIFI a tot el terme municipal mitjançant supernodes distribuïts per diferents punts del terme municipal.
 
Cada empresa o particular haurà de signar un contracte de serveis amb KOUTEN i contractar la tarifa que més s'avingui a les seves necessitats. Els usuaris finals tant sols hauran de muntar una antena a la teulada, que connecti amb un supernode proper i amb visió directa sense obstacles, i un cable cap a l'interior de l'edifici on es vulgui col.locar el router wifi. Paral·lelament, s'ha tancat un segon acord amb TOO WAY RURAL per tal d'implementar la tecnologia d'Internet via satèl·lit en aquells casos que sigui necessari. 
 
Els beneficis de la nova tecnologia
Amb aquest muntatge, empreses, particulars i administracions podran tenir la possibilitat de contractar amples de banda superiors i de més qualitat als que actualment poden disposar amb altres operadors, contractar serveis de Veu sobre IP molt més econòmics i aprofitar la xarxa per càmeres de seguretat, còpies online i altres serveis que requereixin amples de banda estables i amb baixes latències. 
 
L'Associació d'Empresarial del Polígon Industrial de Salelles
L'associació empresarial del polígon de Salleles, l'AEPSAL, es va constituir la primavera passada amb els objectius principals de millorar la seguretat de la quarantena d'empreses que hi ha instal·lades al polígon, d'una banda, i impulsar un pla de comunicacions que permetés fer les empreses més competitives, de l'altra. Per a l'AEPSAL, "el nostre objectiu és treballar perquè les empreses funcionin, però també perquè els guardiolencs i guardiolenques obtinguin altres beneficis que millorin la seva qualitat de vida".

 

Participació